Det var en helt særlig situation, da den nu afgåede for første gang uden at være regent besøgte Fredericia. Hun sluttede en ring, da hun derved har deltaget i de store jubilæer siden 1949.

Viceborgmester Susanne Eilersen (O) fik æren af at tage imod Dronning Margrethe, der i anledning af 175 års jubilæet for Slaget ved Fredericia i 1849, besøgte byen og deltog i en mindegudstjeneste i Sct. Michaelis Kirke. Efter gudstjenesten fulgte borgmester Christian Bro Dronningen til Meldahls Rådhus, men de fremmødte kunne vinke til hende.

Foto: AVISEN

På pladsen var der Garderhusarregimentet imponerende heste parat til at indgyde pompt og pagt. Grev Ingolf deltog også i mindegudstjenesten og senere ved Krigergraven. Den traditionelle procession afgik fra Meldahls Rådhus i nogenlunde tørvejr, men undervejs kom der et par byger. Fredericianerne var alligevel mødt frem for at se optoget, der traditionen tro blev fulgt med stor opmærksomhed i gaderne.

Byrådsmedlem Karsten Byrgersen, der også er major og har tjent Danmark som udsendt, var i fuld uniform i anledning af dagen. Det samme var adskillige andre tidligere militærfolk, samtidig med at garnisionsbyen fremviste det bedste ved den store opbakning til fejringen og traditionerne.

Foto: AVISEN

Ved Krigergraven blev der holdt tale af Biskop Marianne Christansen, der hæftede sig ved soldaternes indsats og tab af liv, samt hvorfor de bør æres og mindes. De mange deltagere fra forsvaret, markerede deres deltagelse, mens flagene vejrede i sommervinden. Borgmester Christian Bro (A) gik også med i processionen, der sluttede ved Landsoldaten. Han takkede senere på dagen Erik Schwensen, formand for 6. juli komiteen, og Oberst Henrik Graven Nielsen, for deres store planlægning af festlighederne:

– Jeg har jo overtaget den her planlægning fra min forgænger uden selv at deltage i denne, så jeg er lettet over, at jeg har gennemført det hele, sagde han humoristisk og med anerkendelse til den store indsats fra Schwensen og Nielsen for at få 175 års jubilæet til at blive storslået.

Foto: AVISEN
Foto: AVISEN
Foto: AVISEN
Foto: AVISEN
Foto: AVISEN