I aften og i nat vil Danmark opleve en vejrsituation, der kræver særlig opmærksomhed. Dansk Meteorologisk Institut (DMI) rapporterer, at vejrforholdene indledningsvis vil være stille med klart vejr mange steder, hvilket giver anledning til dannelse af tågebanker. Imidlertid ændres situationen markant i løbet af natten.

Skydække øges over Jylland som følge af en indtrækkende front. Denne front, der kommer fra vest, forventes at bringe betydelige nedbørsmængder. Allerede i løbet af nattens sidste timer vil regnen begynde at falde over Vestkysten.

DMI forudser, at fronten vil aflevere mellem 10 til 15 mm regn over store dele af landet. Den bevæger sig hurtigt østover, hvilket betyder, at både Fyn og Sjælland snart vil blive ramt af nedbør. Bornholm forventes at blive påvirket sidst, med regn, der starter midt på dagen.

Regnperioden, der vil vare cirka fire timer, karakteriseres af varierende intensitet. Efter frontens passage vil vinden tiltage, og der forudses frisk vind til kuling fra nordvest. Særligt ved kystområder kan der opstå kraftige vindstød.

DMI udtrykker bekymring for potentielle oversvømmelser. Fredagens regn kan forårsage problemer for åer, søer og vandløb, der i nogle områder kan risikere at gå over deres bredder.

Til trods for de udfordrende vejrforhold i løbet af fredagen, ser weekenden mere lovende ud. DMI forudser en pause fra regn og blæst, hvilket vil være en tiltrængt aflastning for både mennesker og natur. Dette giver en mulighed for at komme udendørs og nyde en mere stabil vejrperiode.