Fredericia Håndboldklub offentliggjorde tirsdag et nyt hovedsponsorat med Middelfart Sparekasse, der har indgået en femårig aftale med klubben. Det sender en kæmpe signalværdi.

Det er Bent Jensens klub, og Bent Jensen betaler det hele.

Det postulat har FHK skulle finde sig i længe, men nu er det endegyldigt bevist: Bent Jensen betaler IKKE det hele, selvom hans donationer, passion og strategiforståelse uden tvivl er årsagen til FHKs fremskridt. Aftalen med Middelfart Sparekasse betyder, at man kan gøre op med den snak, og selvom det fra næste sæson kommer til at hedde Middelfart Sparekasse Arena, så vil thansen og Bent Jensen ikke skrue ned for engagementet. Tværtimod.

Bent Jensen har altid haft den holdning, at hvis nogen er villig til at betale den rette pris for de placeringer, som thansen har i forbindelse med sponsoratet i FHK, så er han villig til at afgive pladsen. Det har Middelfart Sparekasse øjensynligt været, og nu kan Jensen bryste sig af at sende et stort statement udadtil. Både til den brede håndboldverden, men også til lokalbefolkningen.

At det lige netop er Middelfart Sparekasse, der smider en i håndboldmæssig forstand meget stor sum penge, sender et statement. Der er ikke tale om noget, der er kommunalt, statsligt eller ejet af Bent Jensen. Det er en bank, som er en selvejende institution, hvorfor ingen ejer Sparekassen, og ingen udenforstående skal have andel i bankens udbytte. Derfor benyttes overskuddet til at støtte lokale initiativer og udvikling, hvilket nu kommer Fredericia Håndboldklub ekstra meget til gode. Middelfart Sparekasse præsenterede tilbage i marts et overskud før skat på 439,4 millioner kroner, og der er derfor tale om en bank, der har en stærk økonomisk ballast.

Et andet parameter, der luner hos Fredericia Håndboldklub og Bent Jensen, er, at det ikke er en Fredericia-virksomhed, der har lagt det store pengebeløb. Javist har Middelfart Sparekasse en lokalafdeling i Fredericia, men hovedsædet er selvsagt i 5500 Middelfart. Det viser, at FHK favner bredere end inden for Fredericias eget postnummer og er ved at markere sig som et stort flagskib for hele Lillebæltsområdet og er attraktiv for de allerstørste virksomheder i området, der ser stor brandingværdi i det produkt, som FHK er.

Bronzemedaljerne og deltagelsen i Final4 har været med til at vise FHK frem og givet meget stor eksponering nationalt. I forbindelse med både bronzen og Final4 så hele håndbold-Danmark ved selvsyn, hvilken opbakning der er fra håndboldbyen Fredericia. En sand hær drog afsted til Herning for at støtte FHK, og de dominerede lydkulissen i den store Jyske Bank Boxen og overgik blandt andet Aalborg Håndbold, der ellers på papiret har en større fanbase. I forbindelse med bronzemedaljerne oplevede man også den store opbakning. 7-800 fans var til stede i Aarhus, da FHK sikrede sig en plads i DM-semifinalen, og det er uhørte tilstande i dansk håndbold.

Inkarnerede, grandvoksne fans stod efter kampen og fældede tårer. Det vidner om den store passion, der er for Fredericia Håndboldklub, og det er det, som FHK nu og fremadrettet kommer til at høste frugterne af. Fansenes og byens engagement i FHK er alfa og omega for at kunne drive klubben til nye højder. Så er den passion, der er fra fansene og selve byen Fredericia, vigtig.

Det store beløb, som Middelfart Sparekasse nu kommer til at smide i FHK, betyder imidlertid ikke, at der hentes et nyt hold ind. FHK har altid gjort en dyd ud af kontinuitet og at bevare grundstammen fra sæson til sæson. Eksempelvis har Kasper Young spillet i FHK siden 2017, mens Martin Bisgaard og Kristian Stoklund har spillet i FHK siden 2018. De er alle spillere, der er vokset i takt med klubbens udvikling, og det er også en del af fortællingen om FHK, som ikke bare har købt de allerbedste spillere.

Det nye, store sponsorat betyder dog, at når der skiftes ud i truppen løbende, vil man kunne hente endnu bedre spillere end dem, der ellers er kommet til. At det lykkedes FHK at hente Evgeni Pevnov sidste sommer var et stort scoop, og det er noget af det ypperste, som FHK kan hente, og med de penge, der nu tilføres fra det store sponsorat, vil der være mulighed for at hente endnu flere spillere på det niveau, når der løbende skiftes ud på FHK-holdet fra sæson til sæson, hvor der naturligt sker lidt udskiftning hvert år.

Men væsentligst af alt, udover de penge som Middelfart Sparekasse nu kommer til at lægge i FHK, så slipper Bent Jensen og Fredericia Håndboldklub af med prædikatet: Bent Jensen betaler det hele.