https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Fredag står Danmark overfor storm stormen Otto, især den nordlige del af danmark kan forvente vindstød af orkanstyrke og advarer DMI.

Ifølge DMI’s rapport er det især Nordjylland, det nordlige Vestjylland og Norddjurs som vil opleve farligt vejr med orkanagtige vinde. Selv Kattegatøerne kan forvente vindstød af samme styrke. Varslet er gældende fra kl. 15 til kl. 23 fredag.

Andre områder, såsom store dele af Jylland, Nordsjælland og Bornholm vil også blive påvirket af den kraftige vind. I Nordsjælland og på Bornholm vil vinden ramme omkring kl. 18 og aftage omkring kl. 03 natten til lørdag.

Beredskabsstyrelsen opfordre

Hos beredskabet minder om, at det er farligt at bevæge sig udenfor i de påvirkede områder og opfordrer folk til at undgå unødig udendørs aktivitet, da løse og flyvende genstande kan udgøre en fare.

Styrelsen anbefaler også at oplade din telefon og computer og have både lommelygte og stearinlys klar, i tilfælde af at strømmen går. Yderligere opfordrer de til at fastgøre havetrampoliner og lignende og bringe havemøbler indendørs, hvor det er muligt.