IBC er kendt for sin dygtige lærerstab, en bred vifte af uddannelser og det unikke miljø, det tilbyder sine studerende. Andrea Kvist, er klar til at starte på sin nye elevplads, i samme bygning, hvor hun har fuldført både 10. klasse og EUX uddannelsen. Hun er et levende bevis på, hvad institutionen kan tilbyde, og hun opfordrer alle til at deltage i Åbent Hus i morgen den 8. juni 2023.

– På IBC får man et dybdegående indblik i de forskellige uddannelsesmuligheder. Det giver dig mulighed for at udforske forskellige retninger og hjælper dig med at finde ud af, hvad du gerne vil gøre, siger Andrea.

Efter at have afsluttet sin almindelige 10. klasse på IBC, valgte Andrea EUX.

– EUX er et toårigt program, hvor du får grundlæggende undervisning og et studieår med højere gymnasielle fag, forklarer hun. Efter EUX har jeg to år med elevtid.

Andrea indrømmer, at hun ikke er særlig glad for skole, men EUX har givet hende muligheden for at få erhvervserfaring og begynde at arbejde straks efter kun et år mere end en traditionel gymnasial uddannelse.

– Nu ser jeg virkelig frem til at prøve noget nyt, siger hun med en begejstret tone, hvorefter hun fortsætter.

– IBC er delt op i forskellige afdelinger, jeg skal arbejde her i Fredericia, men jeg skal også til Kolding for at lære om økonomi osv. Der er forskellige ting man skal igennem for at fuldføre elevtiden. Man bliver ikke bare sat på en plads og så skal man arbejde, der er en udstukket plan.

Andrea Kvist tv. og Stine Alejandra Cano, Lektor og uddannelsesleder EUD og EUX Business th.

Ifølge Andrea, er det ikke kun uddannelsen, der gør IBC særlig.

– Her er bare mega fedt. Det er så fedt, at jeg har været her på både 10PRO og EUX, og nu vil jeg også arbejde her. Der er super godt sammenhold, og der er mange forskellige aktiviteter, som sportsbegivenheder, kreative workshops og fredagscaféer. Der er et stort fokus på, at vi har det godt, fortæller hun.

Andrea håber også, at hun selv gennem hendes elevtid kan sætte sit eget præg på EUX-uddannelsen.

– Gad godt igennem det her og så at få mulighed for at sætte mit eget præg på EUX-uddannelsen, jeg har masser af tanker og ting jeg synes kan bliver endnu bedre. Det har helt sikkert givet mig en indsigt at jeg selv har gået her, siger hun og kommer med en opfordring:

– Kig nu ud til Åbent Hus, det er jo gratis bare at tage herud og kigge. Uanset hvad, bliver man mere afklaret og får mulighed for at få besvaret spørgsmål.

At vælge den rette uddannelse er en stor beslutning, og det er vigtigt at have så mange oplysninger som muligt for at træffe den bedste beslutning. Andrea Kvists erfaringer på IBC er et glimrende eksempel på, hvad man kan forvente fra institutionen. Hvis du er i tvivl, så tag til Åbent Hus på IBC og se selv, hvad de kan tilbyde. De har stadig åbne pladser også hvis man kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.