Regnskaberne for det seneste regnskabsår tegner et skarpt billede af den økonomiske virkelighed i dansk herrehåndbold. Aalborg Håndbold befæster sin position som landets suverænt største klub med en økonomi, der klart overgår konkurrenternes, både i omsætning og personaleomkostninger. Tallene afslører en klar økonomisk forskel, hvor nordjyderne ikke blot er toneangivende på banen, men også styrer med sikker hånd bag kulisserne.

Omsætning langt over konkurrenterne

Aalborg Håndbold omsatte sidste år for imponerende 64,1 millioner kroner. Det er mere end dobbelt så meget som nummer to på listen, Bjerringbro-Silkeborg, der har en omsætning på 25,8 millioner kroner. Lige i hælene på BSV følger Skjern Håndbold med 25,6 millioner kroner. GOG, der er stærkest i grundspillet, ligger på en fjerdeplads med en omsætning på 20,2 millioner kroner.

De øvrige klubber er langt bagud i forhold til Aalborg. TTH Holstebro når 20 millioner kroner, mens KIF Kolding lander på 19,6 millioner kroner. Nederst på listen finder man Nordsjælland Håndbold, der omsætter for 6,5 millioner kroner – kun en tiendedel af Aalborgs omsætning.

Aalborg fører an på lønbudgettet

Når det kommer til personaleomkostninger, der dækker lønninger til både spillere, stab og administration, er Aalborg igen i særklasse. Klubben har et budget på 38 millioner kroner til personaleomkostninger, hvilket er mere end dobbelt så meget som nummer to, GOG, der bruger 17,5 millioner kroner. Lige bag GOG ligger TTH Holstebro med 17 millioner kroner, mens Skjern Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg bruger henholdsvis 16,6 og 15,5 millioner kroner.

Nederst på listen er Nordsjælland Håndbold og Lemvig-Thyborøn Håndbold, der bruger henholdsvis 5,2 og 5,5 millioner kroner på personaleomkostninger – igen en brøkdel af Aalborgs budget.

“Vi har tænkt os at beholde førertrøjen”

Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen, lægger ikke skjul på klubbens ambitioner om at fastholde sin førerposition.

– Jeg har det fint med, at vi har førertrøjen, og den har vi tænkt os at beholde. Vi vil være større endnu, og så bruger jeg ærligt talt ikke ret meget tid på, hvad vores konkurrenter kan og gør. Vi kender dem selvfølgelig, det skal vi gøre, men vi er ikke herre over, hvad de gør i Skjern og GOG, siger Jan Larsen.

Direktøren fremhæver også, at klubbens størrelse giver mulighed for at udvikle organisationen og sikre en professionel drift.

– Jo større organisationen er, jo bedre muligheder er der for at udvikle klubben. Når vi nærmer os 15 fuldtidsansatte på kontoret, er der også en bedre mulighed for at generere indtægter. Der sidder nogle med ekspertiser på specifikke områder, forklarer han.

FHK’s tal stadig ukendte

Fredericia Håndboldklub (FHK) mangler endnu at offentliggøre regnskabstal for deres nye selskab. AVISEN erfarer dog, at klubbens personaleomkostninger ligger i samme størrelsesorden som TTH Holstebro og Skjern Håndbold. Det præcise beløb vil først blive afsløret i december, når FHK’s første regnskab i deres nye selskabsstruktur offentliggøres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her