Onsdag formiddag har to kvinder i Kolding været udsat for tricktyverier, hvor deres smykker blev stjålet under påskud af at skulle hjælpe med vejvisning.

Det første tilfælde fandt sted på Skovvej i Kolding klokken 10:45. En 59-årig kvinde blev vinket hen til en bil, hvor personerne i bilen spurgte om vej til skadestuen. Efter den korte samtale opdagede kvinden, at hendes halskæde, der har en værdi af 15.000 kroner, var blevet stjålet. Den ene af de involverede i dialogen beskrives som en kvinde med brun hud, 70-75 år gammel, som sad i en mørk personbil. Derudover var der to mænd i bilen, men de kunne ikke beskrives nærmere af den forurettede.

Det andet tilfælde fandt sted tidligere samme dag klokken 09:30 på Vonsildvej i Kolding. Her blev en 75-årig kvinde kontaktet af en bil med en mandlig fører og en kvinde på bagsædet, som spurgte om vej til sygehuset. Som tak for hjælpen gav kvinden på bagsædet den forurettede et kram samt nogle smykker. Efterfølgende opdagede den 75-årige kvinde, at hendes egen halskæde var blevet stjålet. Den mistænkte kvinde beskrives som mellemøstlig af udseende, med sort hår sat op i en knold, iført mørkt tøj og med mange smykker. Manden beskrives også som mellemøstlig af udseende, med kort sort hår. De talte begge engelsk, og de kørte i en stor, mørk bil, men der er ingen oplysninger om registreringsnummer eller bilmærke.

Politiet advarer nu borgere i området om at være ekstra opmærksomme på lignende situationer og opfordrer til at anmelde mistænkelig adfærd.