Sammen med Kolding Kommune er den danske gadeidrætsorganisation GAME klar til at opføre et nyt Street Hub i den jyske by.
Initiativet er en del af MEREGADE-projektet, der over en femårig periode vil udbrede gadeidrætten- og kulturen i Danmark og opføre syv gadeidrætsfaciliteter fordelt i landet, kendt som Street Hubs, der har til formål at styrke gadeidrætten, gadekulturen og skabe flere muligheder for at styrke unges fællesskaber i Danmark.
Det nye Street Hub i Kolding bliver det tredje af sin slags, og MEREGADE-teamet ser frem til at være med til at skabe inkluderende gadeidrætsfællesskaber i byen, fortæller Rasmus Ziegler Hansen, Programleder, MEREGADE.
“Det er vores håb og mål, at et Street Hub kan aktivere byens unge i endnu højere grad. Det bliver et sted, hvor de kan mødes og engagere sig i forskellige aktiviteter, hvilket vil styrke fællesskaberne omkring gadeidrætten og gadekulturen.”
Også Ole Martensen formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune, glæder sig over det nye projekt:
– I Kolding glæder vi os enormt meget til samarbejdet med GAME. Vores slogan i kommunen er “sammen designer vi livet” og netop denne tilgang og filosofi er GAME stærke på. Udviklingen af GAME Street Hub Kolding kommer til at foregå med udgangspunkt i de unge selv, deres drømme og ønsker samt de gadeidrætsmiljøer, der skal bruge faciliteterne efterfølgende. Derfor tror vi også på, at et Street Hub kan blive fremtidens mødested for Koldings unge og blive et godt supplement til resten af vores kultur- og idrætsliv.
GAME’s ‘Ear To The Asphalt’-model er afgørende
For at vælge den mest optimale lokation til det nye Street Hub besøger MEREGADE-teamet fire forskellige områder i Kolding Kommune. Dette sker i tråd med GAME’s Design-model, hvor GAME indsamler data gennem observationer, byvandringer, workshops, forskning og interviews for at forstå lokale brugeres behov. Første fase af denne model kaldes ‘Ear To The Asphalt’.
– Vi lægger ører til asfalten i byen og undersøger, hvad der er af potentielle behov, som vi kan afdække med et Street Hub. Det er en fundamental del af byggeprocessen at inddrage lokalsamfundet og særligt de unge, da de netop skal bruge og føle ejerskab for stedet efterfølgende, fortæller Rasmus Hansen.
Næste skridt i udviklingen af det nye Street Hub vil derfor være at invitere lokale unge og potentielle brugere af faciliteterne til at deltage i flere inddragende workshops, der skal afklare, hvad de præcist ønsker sig af de nye faciliteter.
Målet er at skabe og udvikle et Street Hub, der ikke kun passer til Koldings unikke karakter, men også fremmer et sikkert og inkluderende rum for forskellige aktiviteter.
Hvis du vil følge med i udviklingen af de nye Street Hubs, kan du læse mere på GAME.ngo/MEREGADE eller følge med på Facebook