KIF Kolding gik ind i kampen med en matematisk chance for at kvalificere sig til DM-semifinalen, men det så svært ud før kampen. Aalborg, derimod, ønskede at komme tilbage på sporet efter nederlaget mod Skjern før landsholdspausen.

Kampen startede i højt tempo, og KIF Kolding kom bedst fra start med en føring på 6-3 efter 9 minutter. Aalborg kæmpede dog hårdt og formåede at reducere Koldings forspring til 9-8 efter 18 minutter. I løbet af første halvleg lykkedes det Aalborg at udligne til 12-12, hvorefter træneren forlangte timeout. Første halvleg sluttede med en snæver føring til KIF Kolding på 14-13.

Anden halvleg bød på flere dramatiske øjeblikke. Aalborgs målmand, Simon Gade, viste storform og reddede to straffekast fra ellers sikre Bjarke Christensen, hvilket hjalp Aalborg til at tage føringen med 17-16 efter 37 minutters spil. Aalborg udbyggede herefter føringen til 19-17 og 21-18, inden KIF skiftede til deres tredje målmand, Rasmus Døssing, som tidligere havde vist styrke mod Ribe-Esbjerg.

Med 49 minutter på uret var stillingen 22-21 til Aalborg. Aalborg-træner Stefan Madsen valgte at tage timeout på grund af tekniske fejl i angrebet. Kampen fortsatte i højt tempo, og det var Aalborg, der trak det længste strå og vandt kampen 28-26.

KIF Kolding havde en chance for at udligne med 40 sekunder tilbage, men Thomas Boilesen tog en forhastet beslutning og skød på mål med det samme. Dette gav Aalborg mulighed for at køre bolden rundt, og med otte sekunder tilbage brændte Kristian Bjørnsen helt fri. Aalborg bevarede dog bolden, og Sebastian Bartold sikrede sejren med kampens sidste scoring.

Aalborgs sejr betyder, at KIF Kolding endegyldigt har udspillet deres rolle i slutspillet, og det matematiske håb om en DM-semifinale er knust.