Sydøstjyllands Politi gennemførte i uge 17 en række hastighedskontroller ved brug af primært Automatisk Trafik Kontrol (ATK). Målingerne skete som et led i den nationale kampagne mod for høj hastighed i uge 17.

I alt blev 649 køretøjer målt i ATK-kontrollerne til at køre for hurtigt i denne uge, og til trods for en generel sænkning af hastigheden på vejene over de sidste år, så er der stadig for mange, der kører for hurtigt.

Konkret viser et udpluk af ATK-målingerne i uge 17, at der på Koldingvej i Vamdrup var alt for mange med for høj hastighed. I de godt 7 timer, der blev foretaget ATK-målinger på strækningen, målte vi 136 køretøjer, der kørte for hurtigt. Det er næsten 20% af samtlige overtrædelser målt med ATK i hele kampagneugen.

På Ribe Landevej i Nørre Vilstrup gik det desværre også for hurtigt. Hele 93 køretøjer blev målt med for høj hastighed på de ca. 5,5 time, der blev fortaget måling. Der var tale om en hastighedsmåling inden for byzonen, hvor måleudstyret målte køretøjerne, før de skulle passere det sidste helleanlæg.

Mere glædeligt var det i Fredericia, hvor kun 6 køretøjer blev målt med for høj hastighed på Indre Ringvej i de ca. 3 timer, der blev målt hastighed. Indre Ringvej har tidligere været meget mere belastet af for høj hastighed.

Ugens højdespringer målt med ATK skete torsdag den 27. april om eftermiddagen, hvor en trafikant valgte at køre 165 km/t på Diagonalvejen ved Give. Høj hastighed og landevejskørsel er netop kombinationen i flere alvorlige uheld – og desværre også ofte med dødelig udgang.

Sydøstjyllands Politis operative færdselsafdeling og patruljer holdt også et ekstra øje med eventuelle fartsyndere i uge 17. Det måtte en ung mand sande, da han fredag den 28. april forsøgte at flygte fra en standsning efter at være blevet spottet af en af Sydøstjyllands Politis civile patruljebiler. Grundet den meget høje hastighed og flere overtrædelser af Straffelovens § 252 blev føreren anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, hvor retten valgte at varetægtsfængsle ham i 4 uger. Der sker nu et retsligt efterspil.