Sydøstjyllands Politi har sigtet en mand for at være ansvarlig for taxakørsel, selvom en af hans biler hverken var registreret eller godkendt til taxakørsel.

Færdselsafdelingen ved Sydøstjyllands Politi modtog den 19. marts 2024 en anmeldelse fra Færdselsstyrelsen vedrørende mulige overtrædelser af taxiloven ved Billund Lufthavn.

En 34-årig mand, der er bosiddende i Nordjylland, havde oprettet en Facebook-profil, hvorfra han tilbød kørsel til og fra Billund Lufthavn. Færdselspolitiet foretog torsdag den 25. april 2024 en kontrol af en af mandens større personbiler, netop som den forlod Billund Lufthavn. Kontrollen viste, at passageren havde bestilt og betalt for kørslen via Facebook-annoncen.

Den 34-årige ”vognmand” blev sigtet ved at have været ansvarlig for, at der blev udført erhvervsmæssig persontransport, selv om der ikke forelå tilladelse hertil, og at kørslen blev solgt uden et kørselskontor. Derudover var bilen hverken registreret eller godkendt til taxikørsel.

Det var ikke ”vognmanden” selv, der kørte den bil, der blev standset. Den pågældende chauffør viste sig i øvrigt ikke at have den fornødne uddannelse.

Det samlede bødekrav mod ”vognmanden” er på 93.000 kroner samt en mindre bøde til chaufføren. Sydøstjyllands Politi overdrager herefter sagen til SKAT.