16-årige Albert Philipsen har helt spektakulære vundet juniorverdensmesterskaberne i linjeløb ved VM i cykling 2023, som blev afholdt i Skotland.

Denne sejr kom efter en dominerende præstation, der fandt sted lørdag på ruten i Glasgow. Philipsen var en del af en gruppe på syv ryttere i finalen, men han distancerede dem alle med en forbløffende solo, 15 kilometer fra målstregen. Denne udfordring skabte et hul på over et minut til hans forfølgere, som han holdt hele vejen til mål.

Philipsen havde en næsten surrealistisk oplevelse af løbet.

– Det er næsten lidt mærkeligt. Det er noget, jeg altid har drømt om og kæmpet for så længe, fortalte han til TV 2 efter løbet.

Han beskrev yderligere, hvordan han følte en vedvarende styrke gennem løbet, og at han aldrig blev træt, selv som tiden gik.

2023 har været et utroligt år for den unge cykelrytter. Ud over hans triumf ved VM, har Philipsen også vundet junior DM i landevejscykling, enkeltstart, cross og mountainbike. Han fortsatte sin sejrende stime ved at inkasserer to guldmedaljer ved EM i mountainbike i juli.

I løbet var der også en anden dansk deltager som gjorde sig bemærket, Theodor Storm, som sluttede på en imponerende femteplads. Han var en del af den udbrudsgruppe, der oprindeligt kørte fra feltet sammen med Philipsen.