Kontrakten træder i kraft den 1. januar 2026 og giver mulighed for, at eventmagere i hele kommunen kan afvikle større teaterforestillinger, koncerter, foredrag og lignende i teatersalen på Comwell. Lejekontrakten er en fortsættelse af det eksisterende samarbejde mellem Comwell Kolding og kommunen om brug af Kolding Teater.

Lejekontrakten indebærer, at Kolding Kommune har rådighed over den store teatersal, der har plads til knap 800 siddende publikummer, i 30 dage om året.

Det er typisk de helt store kulturaktører som Kolding Teaterforening, Kulturskolen Kolding og Sønderjyllands Symfoniorkester, der benytter muligheden for at arrangere kulturtilbud til koldingenserne i Kolding Teater.

Det er dog alle foreninger, organisationer, institutioner eller grupper med hjemsted i Kolding kommune med folkeoplysning og kulturelle formål, der kan benytte Kolding Kommunes brugsret til salen, som lejeaftalen indebærer. Det eneste krav er, at arrangementet som hovedregel skal have et kulturelt eller almennyttigt indhold.

– Den nye lejekontrakt er en vigtig brik i vores bestræbelser på at understøtte Koldings blomstrende kulturliv bedst muligt og den sikrer, at Koldings borgere også fremover kan opleve de helt store koncerter og teateropsætninger, som fx teaterforeningen trækker til byen, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

Også formand for Kulturudvalget Ole Martensen glæder sig over lejekontrakten med Comwell Kolding Teater.

– I udvalget ser vi det som en af vores væsentlige opgaver at sikre et tæt samarbejde med kommunens virksomheder omkring Koldings kulturliv, og lejekontrakten er et godt eksempel på, at begge parter deler en fælles ambition om at sikre et varieret og kvalitativt kulturelt udbud til gavn for Kolding, byens borgere og gæster, siger Ole Martensen.

Stort løft af teatersalen er på vej

Kolding Teater er bygget sammen med og drives af Comwell Kolding. Det fungerer som et moderne kongres- og kulturhus på i alt 5.200 kvadratmeter og rummer udover den store teatersal og et konferencelokale, et stort festlokale og flere foyerområder. Hoteldirektør Ann-Beth Madsby fra Comwell Kolding ser frem til at fortsætte samarbejdet med Kolding Kommune.

– Det er dejligt, at vi med det positive samarbejde med Kolding Kommune kan bidrage til at styrke byen og kommunen som helhed. At være med til at løfte kulturlivet, byen og bosætningen ser vi som en betydelig del af vores ansvar, fortæller Ann-Beth Madsby.

Samtidig med, at den nye lejekontrakt er blevet forhandlet på plads, er Comwell Kolding gået i gang med et betydeligt løft af Kolding Teater. Foyerområderne er allerede renoveret og nu er turen kommet til selve teatersalen.