I 2022 indsamlede Søstrene Grene med deres kunders hjælp mere end 1,1 millioner kroner til PlanBørnefondens arbejde for at sikre pigers og unge kvinders ret til at bestemme over deres egen krop og fremtid. I alt er årets donation steget med hele 49 procent sammenlignet med 2021.

Søstrene Grene lancerer løbende produkter i samarbejde med PlanBørnefonden, hvor en del af prisen doneres til organisationens vigtige arbejde for at sikre afrikanske pigers og unge kvinders rettigheder.

Donationen for 2022 sætter rekord og runder for første gang nogensinde en million kroner. Helt præcist kan Søstrene Grene med hjælp fra deres kunder donere 1.141.181 kr. til PlanBørnefonden.

– Vi er dybt taknemlige for den rekordstore donation fra Søstrene Grene. Takket være deres støtte kan vi fortsætte med at sikre piger og unge kvinders ret til at bestemme over egen krop og deres fremtid i en række afrikanske lande. Det er helt afgørende, at virksomheder som Søstrene Grene støtter vores langsigtede udviklingsarbejde, siger CEO i PlanBørnefonden, Dorthe Petersen.

Kunders støtte er afgørende

PlanBørnefonden og Søstrene Grene har siden 2018 haft et tæt samarbejde, der har fokus på at styrke pigers og unge kvinders kamp ud af fattigdom. En del af samarbejdet består i, at Søstrene Grene introducerer en række produkter, hvor en del af prisen går til PlanBørnefondens arbejde, og i 2022 er der ud over muleposer og vandflasker også solgt penalhuse, puslespil notesbøger og kosmetikpunge til fordel for PlanBørnefondens arbejde.

Kundernes støtte og interesse i Søstrene Grenes Plan-produkter har overgået virksomhedens egne forventninger og er en væsentlig forklaring på, at den samlede donation for 2022 sætter rekord og er steget med hele 49 procent sammenlignet med 2021, hvor det totale donationsbeløb var 767.722 kr.

– Jeg er umådeligt stolt over, at vi med vores kunders hjælp er nået over 1 million kr. i donation til PlanBørnefondens vigtige arbejde for udsatte piger i Afrika. Donationens størrelse overgår vores forventninger og tidligere års donationer. Vi er rigtig glade for, at vi på den måde kan hjælpe endnu flere piger og unge kvinder til at få en uddannelse og dermed skabe et bedre og mere trygt liv for dem selv og deres familier. Det gør mig stolt, at Søstrene Grene kan være med til at bidrage til det, siger Mikkel Grene, CEO og medejer af Søstrene Grene.

Nye projekter skal styrke piger og unge kvinder i Vestafrika

I begyndelsen af 2022 forlængede PlanBørnefonden og Søstrene Grene samarbejdet til udgangen af 2024.

Fra i år har Søstrene Grene fået mulighed for at støtte to nye projekter i Vestafrika, der arbejder for at styrke og hjælpe piger og unge kvinder i seks lande. Det ene projekt hedder My Health, My Rights og går ud på at nedbringe antallet af børneægteskaber, teenagegraviditeter og vold mod piger, hvilket blandt andet gøres med indsatser, hvor PlanBørnefonden underviser piger og unge kvinder i hygiejne, prævention, sygdomme/HIV. Det andet projekt går ud på at hjælpe unge kvinder, som er blevet mødre i en tidlig alder med at blive forretningskvinder. Her tilbydes kvinderne blandt andet kurser på erhvervsskoler og bliver undervist i forretningsforståelse, regnskab og iværksætteri.

Fakta om samarbejdet

– Siden 2018 har PlanBørnefonden og Søstrene Grene haft et tæt samarbejdet
– I 2022 donerer Søstrene Grene 1.141.181 kr. til PlanBørnefondens arbejde med styrke pigers og unge kvinders kamp ud af fattigdom.
– Fra 2023 støtter Søstrene Grene gennem PlanBørnefonden to projekter, som er etablerede i Togo, Benin, Burkina Faso, Sierra Leone, Guinea-Bissau og Guinea.
– For hver solgte Søstrene Grene x PlanBørnefonden-mulepose doneres 5 kr., mens der doneres 75 øre for hver solgte vandflaske.
– Plan-produkterne sælges i alle Søstrene Grenes mere end 260 butikker fordelt på 16 europæiske markeder samt på otte webshopmarkeder.