IT- og Ingeniøruddannelser i Kolding kan være en del af løsningen, når målet er flere grønne jobs som en del af Danmarks førerposition i grøn omstilling.

Statsminister Mette Frederiksen besøgte forleden Green Hydrogen Systems i Kolding for at komme i dialog med ledelse og medarbejderne om vejen til grønne jobs. I mødet deltog også borgmester og 1. viceborgmester fra Kolding Kommune, Knud Erik Langhoff og Birgitte Munk Grunnet.

Statsminister Mette Frederiksen var på besøg

Knud Erik Langhoff kunne fortælle statsministeren, at erhvervslivet bakker op med flere end 30 ph.d. – forløb som medfinansiering af it- og ingeniøruddannelser i Kolding. Det svarer til en værdi af mere end 60 millioner. Green Hydrogen Systems er en af de virksomheder, som har sagt ja til at bidrage til vidensopbygningen.

– De senest tre år er vi gået fra at være en virksomhed med 30 medarbejdere til nu at være mere end 300 i dag. Og vi får brug for endnu flere medarbejdere i de kommende år. Derfor er adgangen til de rette kompetencer helt afgørende for vores udvikling. Vi har behov for kompetente medarbejdere i alle dele af vores organisation, men især inden for de IT og ingeniøruddannede er der kamp om at tiltrække både danske og de internationale ressourcer og derfor bidrager vi naturligvis også til Kolding Kommunes initiativer på det område, siger CEO hos Green Hydrogen Systems, Sebastian Koks Andreassen.

Foruden de mange løfter om phd’er, er Kolding Kommune klar til at bidrage med op til 150 millioner kroner til opbygning af it- og ingeniøruddannelserne i Kolding.

Folketinget har sat gang i en kortlægning af behov for it- og ingeniøruddannelser i Trekantområdet samt af uddannelseslandskabet. Kortlægningen forventes færdig inden længe.

– Jeg er sikker på, at kortlægningen vil vise, at der er et behov for it- og ingeniøruddannelser i Trekantområdet. Og jeg håber, at disse bliver placeret på den eksisterende universitetscampus i Kolding. Vi har en meget velfungerende campus, som kunne blive endnu stærkere ved at få tilført it- og ingeniøruddannelser, siger Knud Erik Langhoff.

– Med mere end 40.000 industriarbejdspladser i Trekantområdet, er der virkelig et stort behov for tekniske uddannelser, som i samspil med de eksisterende samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser kunne sikre en stærk tværfaglighed. Så vores studerende er i stand til at arbejde sammen på tværs af fagligheder. Det er der behov for – set i lyset af, at problemerne, som skal løses, bliver stadig mere komplekse, siger Knud Erik Langhoff.