POLITIK. Når vælgerne til november skal sammensætte det nye regionsråd i Region Syddanmark, vil et velkendt navn stå øverst på Dansk Folkepartis liste.

Peter Kofod er nemlig blevet valgt som spidskandidat, og det er en opgave, han går til med både stolthed og alvor.

»Det var en fantastisk oplevelse at mærke den opbakning, vi har i Dansk Folkeparti til den her opgave. Det gør mig både taknemmelig og ydmyg. Det rører mig hver gang, nogen har tillid nok til én til at opstille – det betyder noget,« siger Peter Kofod.

En af Kofods store mærkesager er kampen mod unødvendigt bureaukrati – særligt i sundhedsvæsenet. Han frygter, at den nye sundhedsreform kan fjerne fokus fra kerneopgaven og skabe et system, som fjerner sig fra borgerne.

»Bureaukratiet er vokset voldsomt i de senere år, og det er gået ud over ressourcerne til den egentlige opgave – sundhed. Jeg er bange for, at den nye sundhedsreform bliver en bureaukratireform, og det vil jeg gerne være med til at forhindre. En af de bedste måder at gøre det på er at gå ind i arbejdet selv. Vi står uden for reformaftalen, og det betyder, vi kan sige tingene klart og ærligt,« forklarer han.

Peter Kofod erkender, at regionspolitik kan være et emne, som mange vælgere ikke har tæt inde på livet i hverdagen – men netop derfor mener han, det er vigtigt at tale det op.

»Det er ikke det, TV Avisen handler om til daglig, og derfor er der en særlig opgave i at forklare folk, hvad regionerne egentlig laver. Det handler om sundhed, nærhed og velfærd, og vi har en stærk kandidatliste, som nu skal lægge en god plan frem mod valget.«

Selvom der fra visse politiske sider tidligere har været diskussion om regionernes fremtid, ser Peter Kofod ingen tegn på, at de bliver nedlagt foreløbigt.

»Der er ikke noget, der tyder på, at regionerne er på vej væk. Et stort flertal ønsker noget andet, så vi tager udfordringen op derfra.«

Han understreger, at Dansk Folkeparti ønsker at være en klar stemme for borgerne i debatten om fremtidens sundhedsvæsen.

»Vi skal sikre, at sundhedsvæsenet ikke rykker længere væk fra danskerne, og vi skal undgå beslutninger, der ikke giver mening i virkeligheden. Jeg frygter, at vi ser en bureaukratisk knopskydning ude i regionerne, og hvis det sker, kommer vi til at råbe op.«

Peter Kofod beskriver sig selv som nationalkonservativ og hælder mod en borgerlig konstituering, men han understreger, at valget af samarbejdspartnere ikke er besluttet endnu.

»Vi peger på et borgerligt parti, men det er ikke noget, vi har talt meget om endnu. Det er også noget, kandidaterne skal have indflydelse på. Men ja, jeg betragter mig selv som nationalkonservativ, så vi hælder klart i den retning.«

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her