Efter 25 år i de historiske rammer ved Kolding Fjord har Dansk Sygeplejehistorisk Museum haft sin sidste åbningsdag. Museet lukker for offentligheden, men effekterne herfra får nyt liv gennem en digitaliseringsproces, der skal gøre sygeplejerskernes historie tilgængelig online fra 2026.

Fremtidssikring gennem digitalisering

Ifølge Kristina Robins, formand for Fonden for Dansk Sygeplejehistorisk Museum, handler lukningen om at sikre, at sygeplejens historie bliver endnu mere tilgængelig for fremtidige generationer.

– Vi vil fremtidssikre den sygeplejehistoriske arv og skrue op for tilgængeligheden af sygeplejehistorien, så endnu flere kan få glæde af de 25 års arbejde, der ligger bag, siger hun.

Formålet med museet har altid været at indsamle, bevare og formidle sygeplejens historie, men i takt med den stigende digitalisering af vidensdeling ser man det som en oplagt mulighed at flytte museets fokus fra fysiske rammer til en online platform.

– Formålet med Dansk Sygeplejehistorisk Museum har altid været at sikre og formidle sygeplejens historie. I en tid, hvor man i højere og højere grad indhenter sine informationer og viden online, ser vi en digitalisering af sygeplejehistorien som en oplagt mulighed for at nå endnu flere, forklarer Robins.

Et kapitel afsluttes – et nyt begynder

Museet ved Kolding Fjord, der har været hjemsted for en bred samling af effekter, der dokumenterer sygeplejens udvikling, lukker nu som fysisk udstillingssted. Processen med at digitalisere effekterne skal sikre, at historien ikke kun bevares, men også gøres lettere tilgængelig for et bredere publikum.

Den digitale platform, der forventes at gå i luften i 2026, vil give adgang til museets materiale på en måde, der kan tilpasses nutidens behov og teknologiske muligheder. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her