Yderligere fem personer er tiltalt i sagskomplekset, hvoraf fire er varetægtsfængslede.

To mænd på 31 og 37 år fra Middelfart blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt i alt fire år og seks måneders fængsel i et omfattende sagskompleks om produktion af skunk samt tyveri af elektricitet i forbindelse med produktionen.

De to mænd blev anholdt i forbindelse med en koordineret aktion den 17. maj 2022 og har været varetægtsfængslede lige siden.

Efterforskningen har været koordineret af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi i samarbejde med Fyns Politi.

Produktionen har fundet sted i Bredebro i Tønder Kommune, i Rødding i Vejen Kommune og i Haarby i Assens Kommune.

De to mænd blev dels dømt for at have produceret i alt 109 kilo skunk. Med i regnestykket er cannabisplanter og stiklinger, som politiet beslaglagde i forbindelse med ransagningerne, og hvor omregningen til skunk derfor er baseret på et takstmæssigt skøn. Dels blev de to mænd dømt for at have stjålet elektricitet fra to energiselskaber for i alt 847.000 kroner.

De modtog begge dommen.

Yderligere fem personer er tiltalt i sagskomplekset. De blev også anholdt i forbindelse med aktionen, hvoraf fire er varetægtsfængslede.

Retten i Sønderborg tog hul på denne del af sagskomplekset den 19. januar, hvor der ventes dom i sagen den 24. februar.