I 1968 åbnede det første LIVA Stormarked på Palmeallé i Munkebo Centeret i Kolding, og flyttede i 1974 til Galgebjergvej og i 1991 kom endnu et LIVA Stormarked til på Domhusgade. Siden har LIVA Stormarked præget detailhandlen i Kolding og gennemgået flere udvidelser og moderniseringer, så man har kunnet byde Koldings borgere indenfor til et stort udvalg af dagligvarer, friske delikatesser og smilende, nærværende service.

– LIVA Stormarked er et familielivsværk, og det er en stor beslutning for os at ændre til MENY. Men vi gør det, fordi vi mener, det åbner for mange muligheder, så vores trofaste kunder kan tilbydes endnu mere, end de gør i dag, siger Vivi Bro Gregersen

– Mange af vores kunder har et særligt forhold til LIVA, og vi vil gerne takke vores mange faste kunder, hvor flere generationer gennem tiden har handlet i LIVA. Vi har nydt stor sympati og opbakning hos Koldings borgere. Vi har været glade for denne opbakning, og vi har i alle årene arbejdet hårdt på at gøre LIVA Stormarked til gode indkøbssteder, fortsætter Vivi Bro Gregersen.

– Vi vil også gerne takke vores medarbejdere – både nuværende og tidligere medarbejdere, der har ydet en utrolig flot indsats for LIVA. I har alle været med til at gøre LIVA til noget særligt.

Fra 1. maj bliver de ikoniske røde bogstaver, som pryder indgangen til LIVA Stormarked i Kolding, erstattet af det velkendte, dog stadig røde, MENY-skilt. Det er fortsat købmænd Vivi Bro Gregersen og Michael Bro Christensen, som skal drive supermarkederne videre i den lokale ånd.

– Som en del af MENY-kæden får vi mulighed for at modernisere lokalerne, udvide varesortimentet og uddanne vores dygtige personale i højere grad, så vi kan yde en endnu bedre service. Det er nemlig målet at have samme nærhed, service og kvalitet, som vores kunder kender og værdsætter, bare endnu bedre og endnu mere. Vi glæder os til at vise vores visioner frem i takt med, de bliver implementeret i butikken, fortæller Michael Bro Christensen.

4.000 kvadratmeters madmarked i Kolding

Efter ændringen til MENY bliver de to supermarkeder med et salgsareal på 2000 kvadratmeter hver, totalrenoveret og energioptimeret, så kunderne vil møde to topmoderne supermarkeder. Det er planen at tilføje nye spændende varer, især inden for ferskvarer, til det allerede brede sortiment, men de lokale kunder vil også møde mange af de samme varer og det samme personale, forsikrer Michael Bro Christensen:

– MENY-brandet står for mange af de samme værdier som os, og vægter kvalitet og service højt, hvilket har været vigtigt for os. Vi er stolte af, hvad vi har opnået med LIVA Stormarked, og den arv tager vi med videre under MENY-navnet. Vi glæder os til at byde kunderne velkommen til samme lokale atmosfære i nye rammer, uddyber Michael Bro Christensen.

Hos MENY glæder kædedirektør Richo Boss sig over aftalen:

– Jeg glæder mig meget over den aftale, vi er kommet frem til sammen med Vivi og Michael. De gør det rigtig godt, og jeg er sikker på, de er de helt rette til at udbrede madglæde og inspiration i Kolding under MENYs DNA. Det er et familielivsværk, vi overtager med stor ydmyghed og jeg ved, det er en stor arv, vi skal løfte, men det er jeg sikker på, vi kan i samarbejde med Vivi og Michael, siger Richo Boss.

Om LIVA Stormarked

LIVA blev oprindeligt stiftet af købmand Lissy og Vagner Bro Christensen, som i 1968 flyttede til Kolding med drømmen om at åbne et supermarked. Supermarkedet fik navnet Liva Super, sammensat af de to første bogstaver i Lissy´s og Vagner´s fornavne.

I 2004 blev LIVA Stormarked kåret til Årets Supermarked i Danmark af brancheforeningen, De Samvirkende Købmænd. I 2018 tildelte læserne af Kolding Ugeavis, LIVA Stormarked i Domhusgade æren af Byens Bedste Dagligvarebutik 2018 i Kolding.

I dag er butikkerne ejet af Vivi Bro Gregersen og Michael Bro Christensen, og selvom butikkerne skifter navn og ejer, forsætter de begge deres dagligdag i butikkerne, dog nu som ansatte købmænd.