Ildsjælen Karsten Bech, der har stiftet og drevet Jazz i Trekanten gennem ni år, går på pension i efteråret 2023.

Efter ni år som sekretariatsleder for netværks- og genrespillestedet Jazz i Trekanten, har Karsten Bech besluttet at overdrage faklen til en ny person, der kan drive Jazz i Trekanten videre. Beslutningen er truffet, fordi Karsten til efteråret når pensionsalderen og ønsker at bruge tiden på at engagere sig frivilligt i mere og andet end jazzmusik. Samtidig vil han gerne have mere tid til familien, og til at dyrke den passion, der i sin tid startede Jazz i Trekanten – nu bare som publikum og musiker.

– Det har været en svær beslutning at slippe ansvaret for den drøm, der ikke bare gik i opfyldelse, men gik ud over alle forventninger, udtaler Karsten Bech, der sammen med hustruen Sussie Bech stablede den første festival på benene i 2015 på rent hjerteblod og vilje. Siden da har Jazz i Trekanten arrangeret over tusinde koncerter, vundet priser til bl.a. DMA Jazz, og er i dag en selvejende kulturinstitution, der har sat Kolding på landkortet som et af de mest betydningsfulde steder for jazzmusik i Danmark. Den unge jazzklub – JazzHouse, Jazz for Kids og den årlige jazzfestival er alle eksempler på initiativer, der har skabt unikke musikoplevelser, og som er lykkedes med at opdyrke et helt nyt publikum for jazzmusikken.

– Men man skal også stoppe, mens legen er god, og jeg er overbevist om, at nu er det rette tidspunkt at give Jazz i Trekanten videre til nye kræfter, siger Karsten Bech.

Selvom Karsten Bech stopper som leder af Jazz i Trekanten, vil han stadig stå til rådighed som frivillig og hjælpe til i det omfang, en ny leder mener, at det er gavnligt at trække på de mange års erfaring.

Morten Weeth, der er leder af bestyrelsen for Jazz I Trekanten, synes det er vemodigt at Karsten stopper som leder af sekretariatet.

– Karsten er jo en ildsjæl, der på få år har udviklet Jazz I Trekanten til at være en væsentlig kulturaktør i Kolding, udtaler han.

– Men med solide samarbejdsaftaler med både Statens Kunstfond og Kolding Kommune i bagagen, har vi et godt udgangspunkt for, at en ny leder kan tage over og fortsætte udviklingen af institutionen. Vi har slået stillingen op og planlægger at en ny leder starter 1. juni, så der bliver en passende periode, hvor Karsten kan overdrage den daglige drift.

Faktabox:

Jazz I Trekanten er udpeget af Statens Kunstfond som Netværks- og Genrespillested.

Formålet er at flere får lyst til at lytte til jazz og at jazzlytterne får nye og overraskende jazzoplevelser.

Jazz I Trekanten har udgangspunkt i Kolding Kommune, men har også fokus på de seks øvrige kommuner i Trekantområdet.

Jazz I Trekanten blev startet i 2015 som en festival under Trekantområdets festuge.

Jazz i Trekanten er i dag en selvejende institution med en forretningsorienteret bestyrelse, og den daglige drift varetages af et sekretariat med fire medarbejdere, som har kontor i Nicolai Kultur i Kolding.

I dag afholdes ca. 120 koncerter om året og den årlige omsætning er på ca. 3,2 mio. kr.

Jazz I Trekanten har ikke selv nogen scene, men arrangerer alle koncerter i tæt samarbejde med andre kulturaktører og foreninger.

Jazz I Trekanten har siden 2016 været nomineret til 10 priser ved det årlige Danish Music Award (DMA) Jazz, og er to gange løbet med en pris i hhv. 2018 og 2019.