NATUR. Skærbæk har fået et nyt grønt – eller rettere sagt blåt – løft. Fjordbakkeskolen, afdeling Skærbæk, har netop modtaget 63.000 kroner i støtte fra Friluftsrådet til projektet »Blå naturformidling til børn og unge«. Projektet skal give skolens elever og områdets familier bedre muligheder for at lære om og opleve den særlige natur langs Lillebælt og Kolding Fjord.

Pengene skal blandt andet gå til udstyr, der kan bruges i naturundersøgelser og undervisning. Samtidig bliver projektet til i et tæt samarbejde mellem Fjordbakkeskolen, Skærbæk Beboerforening og Naturpark Lillebælt.

»Vi er både glade og stolte over, at Friluftsrådet har givet os muligheden for i samarbejde at udvikle rammerne for en bred Blå formidling. Med midlerne får vi en unik mulighed for at udvikle samarbejde, fællesskab og børn og unges viden om naturen ved Lillebælt,« siger John Nyborg, formand for Naturpark Lillebælts forretningsudvalg.

Projektet har flere ben. Ét af dem er udviklingen af læseplaner i »blå natur« til de forskellige klassetrin, så alle elever får mulighed for at dykke ned i livet ved strand og hav.

Ifølge skoleleder Poul Jakobsen passer projektet godt ind i skolens pædagogiske retning:

»Jeg glæder mig over, at vi med projektet om blå naturformidling kan skabe en mere moderne og undersøgende undervisning – og imødekomme børnenes interesse for naturen,« siger han.

Men det er ikke kun eleverne, der får glæde af tilskuddet. Det blå formidlingsprojekt skal også række ud til familierne i Skærbæk og Taulov. Ved hjælp af aktiviteter arrangeret af Skærbæk Beboerforening, håber man at kunne forankre børnenes skolelæring i fællesskaber og oplevelser uden for skoletiden.

»Jeg har store forventninger til projektet, og jeg glæder mig særligt til at opleve, hvordan synergieffekten mellem undervisningen i skolen og de aktiviteter, som vi i beboerforeningen kommer til at stå for, kan være med til at skabe nye fællesskaber, og dermed styrke vores lokalsamfund,« siger Aksel G. Sørensen, formand for Skærbæk Beboerforening.

Planen er desuden, at både børnehaver og lokale foreninger også skal kunne bruge det indkøbte udstyr. Dermed kan projektet komme til at gøre gavn for endnu flere børn og unge i området, og måske være med til at skabe flere naturoplevelser i Skærbæk i mange år frem.