KRIMI. I løbet af kun to dage har mindst tre ældre kvinder fra Kolding-området mistet store pengebeløb, efter at de er blevet kontaktet af personer, der har udgivet sig for at være bankansatte. Det oplyser vicepolitikommissær Arno Rindahl Petersen fra Patruljecenter Syd.

Bedragerierne skete henholdsvis tirsdag formiddag og onsdag eftermiddag. Metoden er i alle sager den samme: Svindlerne ringer og hævder, at der er problemer med offerets bankkonto, hvorefter de møder op på privatadressen for at afhente Dankort og personlige oplysninger.

Ældre kvinder mistede tusindvis af kroner

Det første tilfælde fandt sted tirsdag mellem klokken 11.30 og 12.34 på Harevænget i Strandhuse. Her modtog en 85-årig kvinde et opkald fra en person, der præsenterede sig som sikkerhedschef fra Nordea. Kort efter samtalen dukkede en mand op på kvindens adresse og fik udleveret både hendes Dankort og pinkode.

– Efterfølgende hævede gerningsmanden 15.000 kroner fra kvindens konto i en hæveautomat i Kolding, oplyser vicepolitikommissæren.

Næsten samtidig blev endnu en kvinde – denne gang en 80-årig bosiddende i Romerparken i Tved – udsat for samme type svindel. Hun blev kontaktet af en person, som udgav sig for at komme fra Sydbank. Umiddelbart efter telefonsamtalen mødte manden op hos kvinden og fik udleveret hendes Dankort og pinkode direkte i entréen.

– Kort efter forsvandt 10.000 kroner fra kvindens konto, som blev tømt via en hæveautomat, fortæller Arno Rindahl Petersen.

Svindler gik forgæves på Eliassensvej

Samme formiddag modtog en 84-årig kvinde på Eliassensvej også et lignende opkald fra en mand, der påstod, at hendes konto var kompromitteret. Manden sagde, at en medarbejder ville komme for at hente hendes hævekort. Men denne gang var svindleren uheldig.

– Kvinden fattede heldigvis mistanke og nægtede at udlevere sit kort. Manden forlod derfor stedet uden udbytte, siger vicepolitikommissæren.

Onsdag: Ældre kvinde mistede smykker og penge

Onsdag eftermiddag blev endnu en kvinde på 85 år fra Dalen i Tved franarret både kontanter og værdigenstande. Kvinden blev kontaktet telefonisk af en person, der hævdede at være fra Sydbank og fortalte, at der var hævet penge fra hendes konto. Kort efter kom en mand til kvindens bopæl, hvor han fik udleveret kvindens Dankort, 3.700 kroner i kontanter og flere guldsmykker. Senere blev der hævet yderligere 12.000 kroner på hendes kort.

Politiet beskriver gerningsmanden som dansk udseende, cirka 25 år, med sort, krøllet hår. Han bar sort træningstøj med en hvid stribe ned ad buksebenene. Både den mand, der ringede, og manden, som afhentede genstandene, talte flydende dansk.

Mulig sammenhæng mellem sagerne

Politiet mener, at der sandsynligvis er sammenhæng mellem sagerne, og at det muligvis er de samme gerningsmænd, der står bag.

– De signalementer, vi har, er meget sparsomme. Men det er nærliggende at tro, at der er en forbindelse, da sagerne ligger meget tæt i både tid og sted, forklarer Arno Rindahl Petersen.

Han understreger samtidig, at bedragerierne ikke er isoleret til Kolding-området. I den forgangne weekend oplevede politiet hele 10 lignende sager lidt længere nordpå i politikredsen.

– Det her foregår desværre over hele landet og kommer ofte i bølger, siger vicepolitikommissæren og tilføjer:

– Det er vigtigt at understrege, at ingen banker nogensinde ringer op og sender medarbejdere ud til borgernes private adresser for at afhente betalingskort eller kontanter. Man skal derfor aldrig udlevere sit kort, sin kode eller værdigenstande til fremmede personer, som banker angiveligt sender hjem til én.

Politiet er nu i fuld gang med efterforskningen, herunder at gennemgå eventuelle overvågningsbilleder og samarbejde med andre politikredse for at finde gerningsmændene.

Har man oplysninger, eller har man set noget mistænkeligt i forbindelse med sagerne, kan man kontakte Sydøstjyllands Politi på telefon 114.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her