Begge hold sled med det, men alligevel var der klasseforskel på FHK og KIF Kolding søndag aften.

På et ikke særlig hensigtsmæssigt tidspunkt, klokken 19:30 en søndag aften, var der dækket op til lokalopgør mellem FHK og KIF Kolding. Der var masser af intensitet og nerve, men kønt var det ikke.

De to hold brændte begge et hav af chancer og leverede også en del tekniske fejl. Den disciplin var FHK mindst dårlig til, og derfor vandt de lokalopgøret, som fik FHK tilbage på sporet efter tre nederlag i træk, to i Champions League og et i ligaen. Derfor var det en psykologisk vigtig sejr for FHK, som vandt opgøret med 26-20.

En særlig ting afgjorde kampen: Målmandsduellen. Sebastian Frandsen leverede 17 redninger mod Emil Tellerups 13. Det er den helt store forskel, og læg dertil, at ingen af KIF’s bagspillere havde en god dag. Kristian Stoklund lavede syv mål, men de fire var på straffekast. I åbent spil lavede han kun tre mål på ni forsøg, hvilket var ligeså mange som Diogo Silva og Lauritz Legér. Deri lå KIF’s helt store hurdle; bagspillerne performede ikke.

For FHK’s vedkommende så det heller ikke så godt ud, hvis man fraregner Reinier Taboada, men han var også en hel hær i sig selv. Ti mål kanonerede han ind, og han var også med til at gøre en forskel, men blot fire mål, udover Taboadas, blev det til for FHK’s øvrige bagspillere tilsammen, fraregnet straffekast.

Se her vores karakterer fra opgøret:

1: Dumpet
2: Mindre god præstation
3: Jævn præstation
4: God præstation
5: Fortrinlig præstation
6: Topklasse

FHK:

Sebastian Frandsen (6 – Man of the Match): Det virker som utopi, at Frandsen kunne gå fra at spille horribelt mod Füchse Berlin til at agere levende mur få dage senere mod KIF Kolding, men det var tilfældet. 17 redninger på 35 forsøg blev det til, herunder flere meget store redninger på frie chancer.

Rasmus Storm (UB): Kom ikke på banen.

Martin Bisgaard (4): Scorede på de tre skud, han fik, og det var rigtig fint.

Frederik Jægerum (UB): Spillede ikke nok.

Reinier Taboada (6): Wow, for en kamp af cubaneren, der efter at have spillet noget nær fuldtid i de første 50 minutter måtte sætte sig på bænken efter en energiudladning, der førte til ti mål på 16 forsøg.

Mads Kjeldgaard (UB): Spillede ikke nok. Fik dog lavet et enkelt mål og to assists.

Arnor Vidarsson (3): Det kræver sit at komme på banen i to situationer og så præstere begge gange. Det gjorde Vidarsson, der er den nye straffekastkonge i FHK.

William Moberg (2): Fik i virkeligheden måske lidt for lang snor. Lavede to mål på seks forsøg og lavede to tekniske fejl. Derfor var det lidt underligt, at han først blev skiftet ud med ti minutter igen.

Jonas Kruse (UB): Kom ind i slutningen af kampen, fik ikke scoret, men lavede to assists.

Anders Martinusen (2): Puha, det var en kamp til glemmebogen af Martinusen. Et mål på fem forsøg, fem assists og i alt syv tekniske fejl. Det kan han gøre meget bedre.

Kasper Young (3): Scorede to på to fra fløjen, men brændte til gengæld et skud på tomt mål. Der plejer sigtekornet at være bedre indstillet.

Fredrik Mossestad (UB): Spillede ikke nok.

Evgeni Pevnov (4): Upåklagelig forsvarsindsats, dog knap så iøjnefaldende angrebsmæssigt med to mål på tre forsøg.

Mads Emil Møller (UB): Spillede ikke nok. Fik scoret et mål i slutfasen.

Lasse Balstad (4): Bandt forsvaret rigtig godt sammen.

Einar Olafsson (UB): Kom ikke på banen.

Cheftræner Gudmundur Gudmundsson (4): Ser man bort fra, at Moberg burde være taget ud tidligere, var det en taktisk perfekt kamp af Gudmundsson.


KIF Kolding:

Emil Tellerup (5): Man kunne ikke beskylde Tellerup for ikke at give alt. Han reddede 13 skud på 34 forsøg. Det gav en redningsprocent på 38 procent, og det var bestemt ikke hans skyld, at KIF ikke vandt.

Josip Cavar (UB): Kom ikke på banen.

Lars Skaarup (2): Den rutinerede venstre fløj er set bedre. Lavede et mål på tre forsøg.

Frederik Bay (UB): Spillede ikke nok.

Lauritz Leger (2): En kamp til glemmebogen af den tidligere GOG’er. Lavede tre mål på seks forsøg, men det blev også til i alt fire tekniske fejl.

Kristian Stoklund (3): Prøvede hvad han kunne, men det kræver også sin mand at tage et straffekast igen efter et brændt, på en udebane hvor der var kæmpe pres på ham, og så score. Lavede syv mål på 14 forsøg, mens der sneg sig fire tekniske fejl ind.

Mathias Mayland (3): Friskt indhop af Mayland, der dog ikke kunne gøre hverken fra eller til. Lavede to mål på tre forsøg.

Oliver Norlyk (2): Offday for højrebacken, som lavede et mål på fem forsøg.

Diogo Silva (3): Lavede tre mål på fem forsøg og gjorde det derfor hæderligt.

Sebastian Bertelsen (2): Det blev til nul på to forsøg for den unge fløj.

Viktor Nevers (UB): Spillede ikke nok.

Benjamin Pedersen (3): Kæmpede alt, han kunne. Lavede to mål på tre forsøg.

Mathias Hedegaard (3): Spillede mest i forsvaret, men fik i angrebet puttet et mål ind på to forsøg.

Mads Kragh Thomsen (UB): Spillede ikke nok.

Træner Kristian Kristensen (3): Forsøgte alt, hvad han kunne, med at justere undervejs, men intet ville rigtigt lykkes.