Det giver rigtig god mening at kombinere en gymnasial uddannelse med kokkeuddannelsen, lyder det fra Alexandra Okotie og Alberte Eriksen fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium.
De er godt i gang med gastronomuddannelsen, og torsdag kunne årets første EUX-studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding få deres velfortjente studenterhuer på.
Kokkeeleverne Alexandra Okotie og Alberte Eriksen – som til den sidste eksamen sammen var oppe til en gruppeeksamen i teknikfaget Proces, levnedsmiddel og sundhed – er samtidig de allerførste kokkeelever med EUX på HANSENBERG, som får studenterhuerne på.
– Det er så fedt at få huen på. Det er en milepæl i uddannelsen, siger Alexandra Okotie.
– Så får man lige lidt mere energi til den sidste del af uddannelsen, tilføjer Alberte Eriksen.
Begge elever kan nemlig nu fokusere fuldt og helt på den resterende del af gastronomuddannelsen, hvor de til foråret næste år skal til svendeprøve.
– Det er smart, at man ikke først skal tage en studentereksamen – men at man kan tage begge dele på én uddannelse. Jeg har noget at falde tilbage på, hvis jeg en dag ikke længere vil være kok, forklarer Alexandra Okotie, og Alberte Eriksen er helt enig:
– Hvis jeg ikke kunne tage en samlet EUX, havde jeg taget en HF først. Jeg vil rigtig gerne have en hue på, for hvis jeg af en eller anden grund ikke kan arbejde i kokkefaget i mange år, er det godt at have en studenterhue med sig. Hvis man vil læse videre, har man et rigtig godt grundlag.
Fag flettes sammen
I deres teknikfagsprojekt har de arbejdet med at optimere mozzarella – både smags- og farvemæssigt – så osten appellerer mere til især ældre mennesker.
På den måde fletter de på en rigtig god måde det gymnasiale teknikfag sammen med fagligheden i køkkenet.
De 20-årige studenter er begge i lære på Fanø Krogaard, hvor de gerne vil fortsætte med at arbejde, når svendebrevet er i hus.