FHK tog lørdag hul rækken af træningskampe, og det tegner godt fra start, da det blev til en sikker sejr på 34-26 mod det ambitiøse 1. divisionshold, HØJ.

Lørdag eftermiddag åbnede Fredericia Håndboldklub sæsonens træningskampe med en intens kamp mod HØJ i Middelfart Sparekasse Arena. HØJ, som er et ambitiøst 1. divisionshold, har oprustet markant til denne sæson. Holdet har fået tilgang af profiler som Emil Imsgaard, Emil Mellegaard, Linus Arnesson og ikke mindst den erfarne Hans Lindberg, som dog ikke deltog i dagens kamp, da han i øjeblikket repræsenterer landsholdet ved OL.

På trods af Lindbergs fravær har HØJ allerede vist deres styrke tidligere på ugen ved at besejre KIF Kolding med 35-31. Derfor var der store forventninger om, at HØJ ville yde stærk modstand mod FHK i dagens opgør. Arenaen var fyldt med spændte tilskuere, der var klar til at se, hvordan begge hold ville præstere i denne første træningskamp for FHK.

Fredericia Håndboldklub stillede op til kampen uden Sebastian Henneberg, der ikke var omklædt, men ellers havde holdet alle spillere til rådighed. I første halvleg stod Thorsten Fries solidt på mål, mens bagkæden bestod af Reinier Taboada, Anders Martinusen og nytilkomne William Moberg. Denne opstilling viste sig effektiv, og FHK fik hurtigt overtaget.

Nye spillere lavede godt indhop

Med stærkt spil fra både forsvar og angreb formåede FHK at tage en føring på 9-6 midtvejs i første halvleg. Thorsten Fries leverede flere vigtige redninger, som hjalp med at holde HØJ’s angreb i skak. Reinier Taboada og Anders Martinusen skabte mange chancer, mens William Moberg viste sine kvaliteter og integrerede sig godt i holdets spil.

Andre tilgange som Mads Kjeldgaard, Frederik Jægerum og Kasper Palmar kom efterfølgende på banen, hvilket ikke ændrede på kvaliteten af FHK’s spil. Holdet holdt fast i deres dominans og havde kampen i et jerngreb. Efter 22 minutter førte de 13-9.

Særligt bemærkelsesværdig var præstationen fra Jægerum, der gjorde sig bemærket med flere gode aktioner. Han blev budt varmt velkommen af tilskuerne, som kvitterede med store tiljublinger, da han sikkert scorede fra fløjen. Dette mål forstærkede FHK’s føring og cementerede deres kontrol over kampen.

Ved pausen var FHK’s føring vokset til 16-11, og det lignede en sikker sejr, der var under opsejling. Holdet havde leveret en imponerende første halvleg, hvor både forsvar og angreb spillede på et højt niveau. Thorsten Fries fortsatte med at imponere i målet, mens bagkæden og de nytilkomne spillere bidrog til en solid præstation. Den komfortable føring ved pausen skabte en optimistisk stemning blandt tilskuerne, som kunne fornemme, at FHK var på vej mod en stærk start på sæsonens træningskampe.

adp-as.dk

Skidt indledning på anden halvleg af FHK

Fra anden halvlegs start kom Sebastian Frandsen på mål og leverede en række flotte redninger, der holdt HØJ’s angreb i skak. Dog begyndte FHK at sjuske i angrebet, hvor Arnor Vidarsson var blevet skiftet ind. Vidarssons tid på banen blev kort, da han efter syv minutter blev taget ud igen. I denne periode smed FHK gang på gang bolden væk, og deres ellers solide føring skrumpede hurtigt ind til 19-18. Denne periode var præget af fejl og manglende koncentration fra FHK’s side, hvilket gav HØJ mulighed for at komme tilbage i kampen.

Gudmundur Gudmundsson forlangte derfor timeout for at få styr på holdet igen. Denne pause viste sig at være præcis, hvad FHK havde brug for. Straks efter timeouten kom der ro på spillet igen. Reinier Taboada blev sat på banen i stedet for Arnor Vidarsson, og det havde en markant positiv effekt.

Grebet blev strammet igen

Med Taboada tilbage på banen steg kvaliteten af spillet markant. FHK begyndte igen at finde rytmen i angrebet og spillede mere disciplineret. Kort tid efter timeouten formåede de at øge deres føring til 22-18, hvilket gav holdet den nødvendige buffer og selvtillid til at fortsætte kampen på en stærk måde. Denne taktiske justering og de efterfølgende mål bragte en optimistisk stemning tilbage blandt både spillere og tilskuere, som kunne se, at FHK igen havde kontrol over kampen.

Midtvejs i anden halvleg havde FHK oparbejdet en solid føring på 25-20. En stor del af æren for denne udvikling tilfalder William Moberg, som var i gang med en fremragende kamp. Moberg imponerede både ved at iscenesætte sine holdkammerater med præcise afleveringer og ved selv at finde vej til måltavlen.

Hans alsidighed og evne til at læse spillet gjorde en stor forskel for FHK, som igen fik etableret deres dominans på banen. Publikum kunne se, hvordan Mobergs indsats inspirerede resten af holdet til at hæve deres niveau, hvilket skabte en positiv dynamik og sikrede, at FHK kunne holde fast i deres føring.

I slutminutterne løb FHK yderligere fra HØJ og endte med at vinde 34-26. Holdet formåede at fastholde deres momentum og udbygge føringen med stærkt spil i både forsvar og angreb. Forskellige spillere trådte frem og leverede afgørende præstationer, hvilket sikrede, at FHK kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

Næste træningskamp for FHK er på tirsdag, hvor de møder TTH Holstebro klokken 16:00 i Middelfart Sparekasse Arena.