Det danske herrelandshold i håndbold indledte lørdag aften OL med en storsejr mod Frankrig på 37-29.

Åbningskampen i håndbold ved OL mellem Danmark og Frankrig udviklede sig til en dramatisk og overbevisende sejr for de danske håndboldherrer. Efter et udfordrende første kvarter, hvor Danmark var bagud med 10-6, ændrede kampen fuldstændig karakter. Indskiftningen af Niklas Landin på mål viste sig at være en gamechanger, og samtidig justerede det danske hold deres angreb til en mere aggressiv og effektiv stil.

I begyndelsen havde Danmark svært ved at finde deres rytme og blev gentagne gange overrumplet af det franske forsvar. Frankrig kom hurtigt foran med 10-6, hvilket satte de danske spillere under pres. Men denne modgang blev hurtigt vendt til motivation, da Niklas Landin kom ind på mål og leverede en række imponerende redninger, der gav holdet en tiltrængt moralboost.

Danmark fandt hurtigt en vej forbi den franske keeper Vincent Gerard. Bagkæden, bestående af Mathias Gidsel, Thomas Arnoldsen og Simon Pytlick, gennemtrængte gang på gang det franske forsvar med præcise og kraftfulde skud. Den danske offensiv blev gradvist stærkere og mere koordineret, hvilket resulterede i, at de udlignede til 12-12. Ved pausen havde Danmark taget en snæver føring på 17-16, hvilket gav dem momentum til anden halvleg.

I anden halvleg fortsatte de danske håndboldherrer med at dominere spillet. Deres taktiske overlegenhed og fysiske kondition viste sig at være et niveau eller to højere end det franske holds. Midtvejs i halvlegen havde Danmark opbygget en føring på 25-23, hvilket skabte en stigende frustration blandt de franske spillere. De danske spillere holdt dog hovedet koldt og fortsatte med at presse på, både i forsvar og angreb.

Som kampen nærmede sig sin afslutning, blev forskellen på de to holds niveau endnu mere tydelig. Danmark viste deres overlegne teknik og sammenhold, mens Frankrig kæmpede for at holde trit. De danske spillere udnyttede deres chancer effektivt og fortsatte med at øge føringen. Hen mod slutningen af kampen kom den store forskel til syne på måltavlen, da Danmark cementerede deres sejr med de ydmygende cifre 37-29.

Denne overbevisende præstation sendte et klart signal om Danmarks styrke og ambitioner ved dette OL. Sejren gav ikke kun en fantastisk start på turneringen, men også en stærk indikation af, at Danmark var en kraft at regne med i kampen om guldet.