Pr. 1. juli 2024 overtager en investorgruppe ejerskabet af Sønderjyske Herrehåndbold A/S gennem et fælles holdingselskab. Dette skridt er taget for at sikre mere lokal opmærksomhed og forankring af håndboldflagskibet i Sønderborg.

I de seneste to år har Sønderjyske Herrehåndbold A/S haft en lokalt forankret direktør i spidsen og har tilføjet flere lokale administrative ressourcer, herunder en administrationschef og en salgskonsulent. Fremover vil herrehåndboldselskabet operere selvstændigt, adskilt fra Sønderjysk Elitesport.

Bestyrelsesformand i Sønderjysk Elitesport A/S, Claus Guldager, forklarer, at de stigende krav til elite- og ligaklubber i Danmark gør det nødvendigt med en stærk lokal forankring. Han fremhæver, at lokale kræfter i Sønderborg ønsker at investere i herrehåndboldprojektet for at styrke det yderligere.

I foråret 2022 blev Kim Poulsen ansat som direktør for herrehåndboldselskabet for at sikre en lokal leder af den daglige drift. Guldager understreger, at hver sportsgren nu har behov for sin egen daglige ledelse, og han glæder sig over den lokale investering i herrehåndbolden.

Sønderjysk Elitesport fortsætter med at drive kvindehåndbold og ishockey på øverste liganiveau samt indkøbssamarbejdet SUSAM, som skaber besparelser for erhvervslivet. Sønderjyske Herrehåndbold vil fortsat deltage i dette samarbejde.

Bestyrelsesmedlem og repræsentant for investorgruppen, Hans Christian Jensen, uddyber, at den nye struktur vil skabe en lokalt forankret organisation dedikeret til herrehåndbolden i Sønderborg. Han fremhæver, at flere lokale virksomheder som Teknidan, Beka Auto, Kontor Syd, SAAK Gruppen, Brødr. Ewers og SIB Byggeri har sikret et økonomisk fundament som investorer i det nystiftede selskab.

Herrehåndboldholdet fortsætter med at spille under Sønderjyske-logoet og i de kendte lyseblå trøjer, med ambitionen om fortsat at være en del af DM-slutspillet i Herrehåndboldligaen.