POLITIK. Kolding Kommune har lanceret en ny fødevarepulje, der hvert år stiller 100.000 kroner til rådighed for lokale og bæredygtige fødevareinitiativer. Puljen skal fungere som afsæt for projekter, der kan styrke kommunens fødevarestrategi og udvikle et grønnere og mere lokalt orienteret fødevaresystem.

Målgruppen er bred. Lokale producenter og virksomheder kan søge støtte til at igangsætte nye bæredygtige tiltag. Foreninger og borgergrupper kan sende ansøgninger om projekter, der arbejder med madspild, fællesskaber eller sociale madindsatser. Også skoler og institutioner, der vil fremme bæredygtige madvaner, er omfattet. Samtidig kan enkeltpersoner søge til projekter, der udbreder eller styrker lokale fødevareidéer, som flere kan få gavn af.

Ansøgningsfristen er 30. januar 2026. Herefter beslutter Natur, Miljø og Klimaudvalget og det kommende Senior- og Sundhedsudvalg i marts, hvilke initiativer der får del i midlerne.

Formand for Natur, Miljø og Klima, Jørn Chemnitz, siger
»Bæredygtige fødevarer er en central indsats, der bidrager til flere af vores vigtigste dagsordner – klima, miljø, biodiversitet og sundhed. Puljen skal være med til at indfri målene i vores fødevarestrategi og vi ser frem til at støtte initiativer, der kan skubbe vores lokale fødevaresystem i en mere bæredygtig retning.«

Også formand for Sundhed og Fritid, Birgitte Kragh, ser store potentialer i puljen. Hun siger
»Vi håber at kunne støtte en bred vifte af projekter – fra byhaver og fællesspisninger til skolehaver, madundervisning og lokale markedsdage. Det vil være fantastisk at modtage ansøgninger fra både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og borgere, da vi gerne vil have aktører med fra hele fødevarekæden – fra mark til middagsbord.«

Ansøgninger skal sendes via kolding.dk/foedevarepulje. Puljen åbner nu for ideer, der kan styrke lokale madfællesskaber og bæredygtigheden i hele kommunen.