Tirsdag aften blev en god pokalaften for FC Fredericia, da de knuste Rinkøbings Danmarksseriehold med hele 9-1 i Oddset Pokalens første runde. Sejren var ikke blot en fremvisning af holdets offensive styrke, men også en mulighed for træner Michael Hansen til at give spilletid til flere af holdets reserver.

Kampen mod Ringkøbing var en kærkommen lejlighed for FC Fredericia til at rotere i truppen og bringe nye kræfter i spil. Træner Michael Hansen valgte blandt andet at starte med Valdemar Birksø, Jeppe Brinch, Jesper Juelsgård, Daniel Thøgersen, Daniel Haarbo og Patrick Egelund, spillere der normalt ikke figurerer i startopstillingen i NordicBet Ligaen.

Kampen fik en dramatisk start, da hjemmeholdets Frederik Nielsen uheldigvis sendte bolden i eget net efter blot fem minutter. Dette gav FC Fredericia en tidlig føring og satte tonen for resten af kampen. Herefter tog Asbjørn Bøndergaard over og viste sin målnæse ved at score tre mål inden for en periode på 18 minutter, fra det 15. til det 33. minut, hvilket sikrede ham et vaskeægte hattrick. Bøndergaards mål var en kombination af præcise afslutninger og fremragende angrebsspil, der efterlod Ringkøbings forsvar uden svar.

Før pausen nåede Patrick Egelund også at komme på tavlen med en scoring til 5-0, hvilket cementerede FC Fredericias dominans i første halvleg.

I anden halvleg fortsatte målfesten. Ringkøbing formåede dog at reducere til 5-1, men dette var kun en kortvarig opmuntring for hjemmeholdet. Efter 57 minutter gjorde Bøndergaard det til 6-1 med endnu en præcis afslutning. Det var dog ikke slut endnu for FC Fredericia, der fortsatte med at presse på. I kampens slutning slog indskiftede Agon Mucolli til, og han kvitterede med to flotte scoringer. Eskild Dall sluttede målfesten med endnu en scoring, hvilket resulterede i en overvældende 9-1 sejr til FC Fredericia.

Denne storsejr giver FC Fredericia et selvtillidsboost inden deres næste opgave i NordicBet Ligaen. På søndag venter en spændende hjemmekamp mod Esbjerg, hvor FC Fredericia skal forsøge at bygge videre på storsejren i pokalturneringen og revanchere det seneste nederlag i rækken til Kolding.