Efter 20 års ventetid er det danske kvindelandshold i håndbold tilbage på den olympiske medaljeskammel. Med en overbevisende sejr på 30-25 over Sverige i bronzekampen har Danmark endelig brudt den lange medaljetørke og sikret sig en eftertragtet OL-medalje.

Mellem 1996 og 2004 dominerede de danske håndboldkvinder olympisk håndbold med tre guldmedaljer i træk, hvilket gav dem kælenavnet “de jernhårde ladies.” Siden triumfen ved OL i Athen har det danske kvindelandshold dog ikke formået at nå helt til tops i OL-sammenhæng – indtil nu.

I bronzekampen mod Sverige var Danmark klart bedst, ført an af en fremragende præstation fra målmand Sandra Toft. Med 16 redninger i løbet af kampen var Toft en mur i målet og spillede en afgørende rolle i Danmarks sejr. Efter 17 minutters spil var Danmark foran 9-6, hvilket tvang Sverige til at tage deres første timeout i kampen. Timeouten gav svenskerne et lille løft, da de formåede at reducere Danmarks føring til 11-10, men tættere på kom de aldrig.

Danmark gik til pause med en føring på 15-13, og i anden halvleg viste Jesper Jensens mandskab deres styrke ved at holde svenskerne på afstand. Selvom Sverige forsøgte at kæmpe sig tilbage, tillod Danmark aldrig, at forskellen blev mindre end to mål. Mod slutningen af kampen strammede Danmark grebet yderligere, og føringen blev øget til 27-22.

Den danske dominans fortsatte, og med en stærk indsats i de afgørende minutter sikrede Danmark sig sejren med slutresultatet 30-25.

Denne sejr markerer ikke blot en triumf for det danske kvindelandshold, men også en vigtig milepæl i holdets historie. Efter to årtier uden OL-medaljer har Danmark nu igen bevist, at de hører til blandt verdens bedste.