Pytlick og Lauge førte Danmark til sejr i OL-gruppespillet. I anden halvleg var Emil Nielsen, der lukkede Norge helt ned.

De danske håndboldherrer afsluttede søndag deres gruppespil ved OL i Paris med en overbevisende sejr over Norge. Med en sejr på 32-25 sikrede Danmark sig førstepladsen i gruppen, og især Simon Pytlick og Rasmus Lauge imponerede med deres spil.

Danmark gik ind til kampen med visheden om, at point mod Norge ville sikre holdet førstepladsen i gruppen, mens et nederlag ville sende holdet ned på andenpladsen. Efter en kontrolleret indsats, hvor specielt målmand Emil Nielsen lukkede fuldstændig af i anden halvleg, kunne Danmark trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Med sejren sluttede Nikolaj Jacobsens hold gruppespillet med maksimumpoint. Det står dog endnu ikke klart, hvem Danmark skal møde i kvartfinalen, da dette afhænger af resultatet i søndagens sene kamp mellem Spanien og Kroatien. Danmark skal møde fjerdepladsen fra gruppe A.

Danmark lagde stærkt ud med varieret angrebsspil, hvor de første tre scoringer kom fra forskellige positioner. Simon Pytlick, Rasmus Lauge og Lukas Jørgensen dominerede i kampens indledning, mens Mathias Gidsel til en afveksling misbrugte et par store chancer. Gidsel spillede sik landskamp nummer 75.

Pytlick var dog brandvarm og noterede sig for seks mål på seks forsøg efter 18 minutters spil. Mathias Gidsel, som også kom på måltavlen med en scoring efter et hurtigt opgiverkast, havde en mere anonym første halvleg, men viste sin styrke ved at stjæle bolden og score to gange i tomt mål.

En enkelt bekymring opstod, da Rasmus Lauge humpede fra banen kort før pausen, men han var klar igen til anden halvleg, hvor han fortsatte sit storspil. Første halvleg sluttede 17-12 til Danmark, hvor Pytlick dog nåede at misse et langskud.

Anden halvleg startede dramatisk med en sammenstød mellem Sander Sagosen og Niclas Kirkeløkke, hvilket resulterede i en flækket læbe for Kirkeløkke. Lukas Jørgensen fortsatte dog med at imponere og scorede mellem benene på den norske keeper.

Mikkel Hansen fik begrænset spilletid, men trådte ind og scorede på et straffekast, da det var nødvendigt. Norge formåede at lukke ned for Gidsel, men resten af det danske hold fortsatte med at dominere. Rasmus Lauge mindede om sin præstation fra VM-finalen mod Frankrig ved at score fra en presset situation.

I kampens afslutning hævede Emil Nielsen sin redningsprocent, mens Simon Pytlick fortsatte med at score. Pytlick blev topscorer med ni mål, inden både han og Lauge fik et velfortjent hvil. Thomas Arnoldsen og Mikkel Hansen overtog, men formåede ikke helt at opretholde rytmen, hvilket dog ikke ændrede på det samlede resultat.

Mathias Gidsel afsluttede kampen med sin tredje scoring, da han skruede bolden udenom den norske målmand Kristian Sæverås. Danmark kunne dermed fejre en flot sejr og se frem til kvartfinalen.