Mandag aften stod Vejle Boldklub over for en udfordring i deres jagt på sæsonens første point, da de mødte AGF på udebane i Aarhus. AGF, der har været i topform, viste sig hurtigt at være en alt for stor mundfuld for Vejle.

Allerede fra kampens begyndelse viste AGF, hvorfor de er blandt de stærkeste i ligaen. Efter blot seks minutter tog hjemmeholdet føringen, da Gift Links lavede et hurtigt løb på venstresiden og sendte bolden ind til Felix Beijmo, som nemt kunne sende bolden i mål. Ceres Park eksploderede i jubel, og AGF’s tidlige føring satte tonen for resten af kampen.

AGF fortsatte deres offensive pres, og få minutter senere var de tæt på at score igen, men Tobias Bech sendte bolden lige forbi Vejle-målet med et hovedstød. Vejle kæmpede for at få fodfæste i kampen, men AGF’s dominans var tydelig. Midt i første halvleg fik Mikael Anderson en gylden mulighed for at øge føringen, men han missede sin chance alene med målmanden.

Kort efter viste AGF igen deres styrke. Mads Emil Madsen var hurtigst på en returbolg og bragte AGF foran med 2-0. AGF var ikke færdige med at vise deres offensive kvaliteter. Efter 32 minutters spil kunne Gift Links selv skrive sig på måltavlen, da han blev sendt i dybden og med et kraftfuldt skud udbyggede AGF’s føring til 3-0.

Vejle fik en lille oprejsning

Trods AGF’s overvældende dominans fik Vejle et glimt af håb kort før pausen, da German Onugkha reducerede til 3-1 med en præcis hovedstødsscoring. Dette gav Vejle noget at bygge på, da de gik til pause, selvom de stadig var langt fra at være tilbage i kampen.

AGF slog  sejren fast i anden halvleg

Efter pausen kom de to hold ud med et noget lavere tempo, men AGF havde stadig fuld kontrol over kampen. Cirka en time inde i kampen gjorde Mikael Anderson skaden fra første halvleg god igen ved at bringe AGF foran med 4-1. Det var et knusende slag for Vejle, der havde svært ved at komme sig.

Fem minutter senere blev Vejles skæbne beseglet, da Patrick Mortensen steg til vejrs og headede AGF’s femte mål ind bag Vejles målmand. Mortensens scoring placerede ham desuden på en delt tiendeplads over Superligaens mest scorende spillere nogensinde.

Efter AGF’s femte scoring dalede kampens intensitet markant. AGF kontrollerede resten af kampen uden de store problemer, og Vejle formåede ikke at true deres komfortable føring. German Onugkha var tæt på at score sit andet mål lige før slutfløjtet, men AGF-målmand Jesper Hansen sørgede for, at der ikke kom flere scoringer.

AGF avancerer, Vejle kæmper videre

Med den overbevisende 5-1-sejr rykker AGF op på femtepladsen i Superligaen med ti point efter de første fem kampe. Holdet er nu kun to point efter Silkeborg, der indtager førstepladsen.

For Vejle ser situationen stadig dyster ud. De har endnu ikke formået at hente point i denne sæson og ligger fortsat på sidstepladsen. Holdet står nu over for en stor udfordring i de kommende kampe, hvor de skal forsøge at vende deres negative stime og få gang i sæsonen.