Nej, det er ikke tidsplanen, der pludselig er fremrykket dramatisk – der er kommet bier. Under arbejdet med at forberede stationsbygningen på fase 1 af renoveringen, blev det opdaget, at en sværm honningbier var flyttet ind i muren på sydsiden. Selvom biodiversitet er højt værdsat, er der bedre steder at have sådan en familie.

Heldigvis er en biavler fra den nærmeste vennekreds blevet tilkaldt, og han har iværksat en redningsplan, så bierne kan flyttes i stedet for at anvende gift. På væggen er nu monteret et alternativt, transportabelt hjem med et snedigt slusesystem, så bierne kan komme ud fra muren, men har svært ved at komme ind igen. Bierne vil bosætte sig i kassen, og når dronningen begynder at føle sig ensom, rykker hun også derud – og så flytter biavleren kassen et andet sted hen, hvor bierne er mere velkomne og ikke skræmmer togpassagererne.

Arbejdet med renoveringen skrider planmæssigt frem. Loftarbejdet er næsten færdigt, og væggene er godt på vej. Af praktiske grunde kommer gulvene sidst, og så er der klar til fase 1, som er støttet af Underværker med 400.000 kr. Det beløb udgør halvdelen af fase 1-budgettet, og derfor er der nu gang i at indsamle den anden halvdel – i form af materialer, arbejde og kontanter.

Om en uges tid introduceres en Folkeaktie, så private også kan støtte projektet. Håbet er, at mange vil købe en eller flere og være med til at realisere et fantastisk samlingspunkt – et egentligt kulturhus til Taulov.

Efter ferien starter anlæggelsen af stationshaven – et åndehul i forlængelse af bygningen. Her vil man kunne nyde en lille bid natur på det areal, hvor stationsforstanderens familie havde deres køkkenhave i gamle dage. Der vil være borde og bænke, frugttræer, insekthotel, krydderurter m.m. – det er kun en lille bitte park, men der vil blive gjort forsøg på at få mest muligt ud af den. Haven vil være åben for alle, ikke kun brugere af kulturhuset.

Indvielsen den 17. august bliver hyggelig: Spil og dukketeater for børnene, loppemarked, boder med lokale producenter og handlende, rundvisning i haven, i stationsbygningen og på Mekanisk Matematik-Museum og meget andet – og så er der gratis frokost i form af grillmad med øl og sodavand.

Programmet for dagen med de mange arrangementer og de praktiske forhold omkring loppemarkedet kan ses på Facebook-gruppen “Nyt liv til Taulov Station”, og ellers er det altid muligt at kontakte bestyrelsen.

Nordeafonden og Fredericia Kommunes landsbypulje støtter etableringen af Stationshaven ved Taulov Station, og Samlingskraft (Realdania) støtter “Indvielse af Stationshaven ved Taulov Station”.