Forud for byrådsmødet mandag den 5. december var det ikke kun tale om en fejring af Ridderkors, da der også blev offentliggjort en stor nyhed.

Til de to seneste kommunalvalg har Venstre i Middelfarts borgmesterkandidat været Regitze Tilma. Til valget i 2017 fik partiet 22,5 % af stemmerne, og Tilma skrabbede præcis 1.600 stemmer sammen. Ved valget i 2021 fik Venstre 24,9 % af stemmerne, og Tilma fik 1.597 stemmer. Sammenlignet med borgmester Johannes Lundsfryd fik hun 372 færre stemmer ved valget for lidt over et år siden, men der blev ikke til en ny duel mellem de to.

Regitze Tilma til dagens byrådsmøde. Inden havde hun bekendtgjort, at hun til kommunalvalget i 2025 ikke er Venstres borgmesterkandidat. Foto: AVISEN

Efter netop Lundsfryd havde holdt en tale for Regitze Tilma i byrådssalen, hvor hun blev tildelt Ridderkorset som følge af, at hun har siddet i byrådet i fire perioder, meddelte Tilma, at hun ikke længere er Venstres borgmesterkandidat.

– Da jeg i 2015 blev valgt som borgmesterkandidat gav jeg mig to valgperioder til at nå målet, og det lykkedes som bekendt ikke. Jeg er glad for resultaterne undervejs, da vi er blevet flere i Venstres gruppe og I (byrådsgruppen, red.) viser et stort engagement, men der kommer et tidspunkt, hvor der skal nye kræfter til. Jeg har aldrig troet på det sunde i at blive hængende alt for længe, og derfor har jeg meddelt, at de skal finde en ny spidskandidat frem til næste valg. Jeg fortsætter i byrådet, men i en anden rolle. Min tid er derfor ikke slut endnu, sagde Tilma blandt andet.

Det er endnu ikke meldt ud, hvem der bliver Venstres nye spidskandidat i Middelfart. I Venstres byrådsgruppe i Middelfart sidder, foruden Regitze Tilma, Anders Møllegaard, Karin Riishede, Line Thingberg, Kent Mosgård, John Kromann og Irene Tørnæs.