SDU i Kolding er gået sammen med Kolding Kommune og Vejle Kommune om et udviklingsprogram for sociale innovatører, med fokus en ny og bedre løsning på et sociale problemer, der skaber værdi for udsatte mennesker og samfundet som helhed.

I dag blev udviklingsprogrammet for sociale innovatører afsluttet på Posthuset i Kolding, den nye socialøkonomiske hub, da placeringen netop er relevant for deltagerne, der har arbejdet med sine innovative sociale projekter på programmet. Udviklingsprogrammet er opbygget af fire workshops over fire kursusdage, med håndholdt undervisning og sideløbende udvikling i deltagernes egne projekter.

17 deltagere har netop færdiggjort udviklingsprogrammet, hvor de hver især har arbejdet på egne sociale projekter. Dette er 2. gang, at udviklingsprogrammet er blevet afholdt.

– Det er spændende og værdifuldt, at være med til at støtte det innovative vækstlag inden for det sociale område, og det er med til at skærpe vores forskning på området og sikre at vi stiller relevante spørgsmål. Belyser projektets tovholder, Steffen Korsgaard, fra SDU.

– Vi er glade for samarbejdet med Kolding og Vejle Kommune inden for området. Det er med til at sikre, at vi i trekantsområdet er på forkant og tænker innovativt på det sociale område.

Videreudvikling, håndgribelighed og afklaring
En af de 17 deltagere på udviklingsprogrammet, er coachen Anne-Mette, der har taget sin idé, om at forebygge stress med sunde mentale vaner, med til de fire workshops.

– Nogle af de ting, jeg synes har været rigtig godt ved programmet er, at få nogle konkrete modeller at arbejde med, som jeg kan spejle mine idéer i. I den refleksionsproces blev det mere håndgribeligt at arbejde med min idé, og finde ud af hvor langt jeg er i processen, og hvor jeg skal lægge mit fokus.

– Man er sin egen begrænsning, så det har været essentielt at bygge videre på min idé gennem sparring med de andre deltagere. Programmet er et springbræt til enten at realisere sin idé, eller at få afklaret om idéen overhovedet er holdbar – men personligt har jeg fået værktøjer til at komme tættere på at realisere min idé. Afslutter Anne-Mette, som på flere aspekter har været glad for at deltage, og har fået meget ud af udviklingsprogrammet, både i forhold til det faglige og den sociale sparring.

Efterfølgende videreudvikling
Efter udviklingsprogrammet fik alle 17 deltagere et tilbud om en ekstra undervisnings- og netværksdag, som foregår i samarbejde med Business Kolding, med udsigt til et ekstra skub til egne projekter med social sigte.