Den tidligere højreback i Fredericia HK, Jakob Mikkelsen har skrevet kontrakt med FC Porto frem til 2025. Det er holdets tredje signing til den kommende sæson. Mikkelsen er spiller lige nu med stor succes i Frankrig, men nu skal drager han længere vestpå.

Til den kommende sæson skal Jakob Mikkelsen spille for FC Porto. Han kommer blandt andet i selskab med Sebastian Frandsen, Nikolaj Læsø og Jack Thurin. Jakob Mikkelsen flytter fra Istres Provence til Dragão Arena på en tre-årig kontrakt.

Jakob Mikkelsen er først i Horsens, men fik for alvor sit helt store seniorgennembrud i Fredericia HK. Med sine 1,98 satte han mål ind på mål i Fredericia, men besluttede sidste år, at karrieren skulle fortsætte i udlandet. Her fik han kontrakt med det franske tophold, Istres.

Med 87 præcise skud i 18 kampe spillet i 2021/22 kan Mikkelsen prale af et gennemsnit på 4,83 mål per kamp og han har etableret sig som den største offensive trussel for det franske hold.

– Jeg er meget spændt og ivrig for at starte et nyt eventyr, hvor vi sigter på at vinde mesterskabet, og nå så langt som muligt i Champions League. Jeg ved også, at der er en fantastisk skandinavisk kultur i FC Porto, som jeg har hørt en masse gode ting om, siger Jakob Mikkelsen.

FC Porto trænes af den tidligere storspiller og stortræner, svenske Magnus Andersson, og netop ham glæder Mikkelsen sig til at blive trænet af.

– Jeg glæder mig til at blive trænet af Magnus, der er en håndboldlegende. Både ham og den skandinaviske kultur var blandt årsagerne til, at jeg er havnet i FC Porto – en klub, der udstråler professionalisme. Jeg ser frem til at spille her, og jeg er klar til det. At spille i Portugal bliver også lettere efter, jeg allerede har tilbragt et år i en af de bedste ligaer i verden. Jeg tager en masse erfaringer med mig, og den agter jeg at bruge i Champions League, der en vigtigt turnering for mig og klubben. Det helt store mål bliver at vinde mesterskabet, siger Mikkelsen og slutter:

– Jeg vidste ikke meget om Porto, men jeg har hørt gode ting fra nogle venner, der allerede havde været her. Jeg har aldrig besøgt byen, men jeg ved meget om klubben. Jeg er klar over, at det er en fantastisk organisation med flere sportsgrene på højeste niveau, og det er meget attraktivt for atleter som mig. Jeg kan ikke vente med at starte min rejse her og gå på banen for FC Porto.

Læs også: