Kalenderindkaldelsen via TEAMS lød på:Fællesspisning – Sammen Hver For Sig, og sådan gik det til, at smørrebrødsforretningen, Lucullus på Luthersvej, sørgede for høns i asparges og varme tarteletter. En anderledes hændelse i en online-hverdag.

Der er stille, når man går forbi Sct. Knuds Skoles lokaler i Gothersgade. Lyden af frosten, der langsomt smelter og drypper ned på fortovet, er i kapløb med det liv, der stadig er omkring børnehaven og gaden generelt. Skoleleder Joachim Grundtvig og hans kolleger er online, det er der, det sker, men de vil meget hellere undervise, møde og se eleverne, men sådan er det ikke lige nu. Historisk har skolen også afholdt større arrangementer, hvor skolens børn og familier samles til alt fra helstegt pattegris til bedsteforældredag. Sådan vil et normalt skoleår også være, men det er langt fra normale tider, så en kreativ personalegruppe fik en ide.

»Det er noget anderledes at drive skole i disse måneder, men det er sådan det er. Der er kommet en hverdag indover, og både medarbejdere og elever er kommet ind i en rutine. Når alt det er sagt, så ligger det ikke i menneskets natur, at vi ikke mødes. Derfor var det en fornøjelse, at man i torsdags satte et online-arrangement i søen, hvor man spiste tarteletter og var online på Microsoft Teams,« fortæller Skoleleder Joachim Grundtvig og fortsætter:

»Eleverne er gode online, men det er jo noget andet. Vi er en social arbejdsplads og det vi oplever lige nu, er socialt hårdt – både for elever og personale. Vi er vant til teaterture, skolerejser og noget så lavpraktisk som frikvarter. Man bliver lidt sin egen lykkes smed. Det betyder, at man skal gøre noget for at opleve det sociale igen. I forbindelse med de ugentlige lærermøder talte vi om tiltag, der kunne styrke det sociale i forhold til at være sammen hver for sig, men som når, vi afholder vores normale fællesarrangementer.«

»Det var ikke i forhold til fjernundervisning at vi skulle lave noget andet, men derimod i forhold til det sociale udenfor den normale skoletid. Derfor fandt vi på at spise sammen. Vi ringede til Lucullus, hvor Helle, tilbød at lave en tarteletpakke. Det var populært, og mange bakkede op. Det var naturligvis anderledes end normalt, men det var skide sjovt. Imens vi nød maden, så var vi online sammen – og der gik hurtigt sport i at lave forskellige baggrunde på Teams. Det var alt fra katte på hovedet, til dem, der viste spisebordet, andre huset – det var gak og løjer, grin og ballade. Det var et frirum,« slutter Skolelederen i denne fortælling fra en tid, hvor alle dage er søndage.  

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer