Den socialdemokratiske stemmesluger, Ole Steen Hansen, er fra den 1. januar 2023 ikke længere en del af det magtfulde Økonomi- og Erhvervsudvalg. Han har ifølge partiet selv ønsket at give afkald på posten i det ellers magtfulde udvalg.

Siden 2013 har Ole Steen Hansen siddet i byrådet. Han kom ind i Jacob Bjerregaard-æraen og har siden tilkæmpet sig en magtfuld position i Fredericia Byråd. I 2013 fik han 364 stemmer, og var den socialdemokrat, der fik fjerde flest stemmer. Han blev overgået af Steen Wrist med 366 stemmer, Henning Due Lorentzen med 559 og Jacob Bjerregaard med 7.484 stemmer. 

Ved valget i 2017, hvor Socialdemokratiet fik et historisk valg i Fredericia, fik Ole Steen Hansen 457 stemmer, og blev kun overgået af Lars Ejby Pedersens 666 og Bjerregaards 9.574 stemmer. Det gjorde, at Hansen via sit stemmetal fik en god position i konstitueringen, hvor han blev udnævnt som formand for Børne- og Skoleudvalget, blev medlem af Økonomiudvalget og blev 2. viceborgmester.

Arkivfoto: Ole Steen Hansen (A) Foto: AVISEN

Selvom Socialdemokratiet gik tilbage i Fredericia ved valget i 2021 konsoliderede Ole Steen Hansens sin position som stemmesluger i partiet. Han hentede 418 stemmer, hvilket var næstflest i partiet, og kun overgået af borgmester Steen Wrists 3.611. Med mange stemmer, og erfaring fra byrådet, følger også poster derefter. Derfor blev Ole Steen Hansen igen udpeget til at være medlem af det nye Økonomi- og Erhvervsudvalg og bevarede formandsposten i Børne- og Skoleudvalget, men pr. 1. januar 2023 udtræder han af Økonomi- og Erhvervsudvalget. Det fremgår af et punkt på dagsorden til Økonomi- og Erhvervsvalgsmødet den 12. december, hvor der står, at det er Socialdemokratiet og SF, der har fremsat det ønske, som betyder, at Connie Maybrith Jørgensen udtræder af Børne- og Skoleudvalget og Ole Steen Hansen udtræder af Økonomi- og Erhvervsudvalget. 

– Da vi konstituerede os efter sidste valg havde Ole Steen Hansen et ønske om ikke at være i Økonomi- og Erhvervsudvalget mere, og ville hellige sig til andre opgaver, men vi bad ham være med i starten for at sikre rutinen og erfaringen i udvalget. Samtidig er vi opmærksomme på, at vi tror det er godt for et samarbejdende byråd at flest mulige partier er med ved bordet. Derfor spurgte vi Connie, der har takket ja. Vi spurgte hende, fordi hun var en af de første, der pegede på Steen Wrist som borgmester, udtaler Socialdemokratiets gruppeformand, Søren Larsen.

Arkivfoto. Vibe Dyhrberg. Foto: AVISEN

Som følge af Connie Maybrith Jørgensen udtræder af Børne- og Skoleudvalget erstattes hun af Socialdemokratiets Vibe Dyhrberg, der sprængte listen og hentede 371 stemmer på trods af, at hun var nede som nummer ti på den Socialdemokratiske liste.

– Vi ser Vibe som et talent, og hun har selv børn, og kender derfor til det. Vi tror det er både en gevinst for vores parti, og for hele byrådet, at hun kommer med i Børne- og Skoleudvalget

Arkivfoto. Connie Maybrith Jørgensen. Foto: AVISEN

For SF’s Connie Maybritt Jørgensen får det betydning nu at komme med Økonomi- og Erhvervsudvalget.

– Der opstod en mulighed nu, fordi Ole Steen Hansen ønsker noget andet. Vi kommer som parti til at få mere indflydelse nu end på nuværende tidspunkt, så det er rigtig godt. Vi ønskede at komme med allerede, da vi konstituerede os, siger Connie Jørgensen.

Det ikke at have været med i Økonomi- og Erhvervsudvalget hidtil har givet Connie Jørgensen ekstra opgaver.

– Det har givet ekstra læseopgave. Du får en direkte måde at følge med i tingene på, når du er med i det, og har andre muligheder for at påvirke tingene. Der kommer ikke noget af betydning i byrådet som ikke været i Økonomi- og Erhvervsudvalget først, fortæller hun.

Formelt set skal konstitueringen i byrådet først godkendes på Økonomi- og Erhvervsudvalgsmødet den 12. december, og på byrådsmødet den 21. december.