Peter Fabrin, administrerende direktør i Team Danmark, ser tilbage på de oplevelser, som sommeren har givet og kommer til at give.

I en kommentar skriver han følgende:

Sportssommeren bliver ved med at give! Og det samme gør dansk cykelsport! Hele 11 danskere stillede til start i årets Tour de France, og forventningerne var store! Men ingen havde vel turde drømme om en dansker på podiet i Paris som nr. 2 i det samlede klassement.

Jonas Vingegaard – Et navn kun få uden for cykelkredse talte om for tre uger siden, men som nu er på alles læber. Nr. 2 i Tour de France som 24-årig, som debutant og i sin blot anden grand tour. En fantastisk præstation af Vingegaard, der med ét skulle træde ud af rollen som hjælperytter, da hans kaptajn udgik, og gjorde det med enorm styrke og autoritet.

Stort tillykke til Jonas Vingegaard og til Danmarks Cykle Union! Vingegaards imponerende 2. plads er endnu et eksempel på, at talent- og elitearbejdet i dansk cykelsport er i absolut verdensklasse. Inden for få år har dansk cykling fostret verdensmestre på landevejen for såvel kvinder som mænd, OL-medaljetagere på bane og på landevej, verdensrekordholdere, etapevindere i verdens største cykelløb og EM- og VM-medaljetagere i BMX og mountainbike for bare at nævne nogle af de mange topresultater.

Om mindre end en uge går det løs til OL i Tokyo, og her er cykelrytterne også blandt Danmarks største medaljehåb – og i flere discipliner endda! Jeg glæder mig enormt til at følge cykelrytterne og alle de andre danske atleter! Og jeg tror og håber, at den fantastiske danske sportssommer fortsætter de kommende uger i Japan.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer