Fredag den 3. juni går det for alvor løs igen, når folkefesten; Sommerrock er tilbage for fuld gas i Fredericia. På programmet er blandt andet populære navne som Tobias Rahim og Dodo & Dodos.

Efter en lang periode med coronanedlukninger og hårde år for detail-, restauration, og oplevelsesbranchen er det tid til at afholde Sommerrock i Fredericia som i gamle dage. Det glæder chefkonsulent, Lene Bach Jørler, der sammen med et hav af frivillige og organisationer får Sommerrock til at spille. Hun ser frem til fredag og forventer mange mennesker i Fredericias gader og stræder.

– Det bliver stort, det er jeg ikke tvivl om. Vi har fået sammensat et magisk program, og får et sommerrock, som vi kender det. Det bliver dejligt at byde velkommen igen efter en nedlukningsperiode for restaurantionsbranchen og oplevelsesindustrien at kunne mødes igen, drikke fadøl, synge i kor og mødes. Jeg glæder mig vanvittig meget, fortæller hun.

I medierne er det særligt et navn, der har fået læserne til tasterne i begejstring: Tobias Rahim. Og det har Lene Bach Jørler også lagt mærke til.

– Jeg hørte jo, at EventC havde ham som et foreslag, nu er jeg måske en del ældre end Tobias Rahim, men jeg var ikke i tvivl om, at det var et godt valg. Det så man også på Jelling Festival i sidste weekend. Det var et stort tilløbsstykke. Vi forventer, at han laver en gentagelse. Han er varmet op nu og klar til Sommerrock, fortæller hun.

For en by som Fredericia er det ikke kun fest, fadøl og popcorn, der sætter gang i bylivet, det er også en vigtig dag for byens butikker.

– Det betyder meget mere, end de fleste tænker over, når de er en del af festen. For nogen i detailerhvervet er det årets største handelsdag, der sågar slår julehandlen. Det er vigtigt for en by med størrelse som Fredericia, at vi kan tilbyde noget i det offentlige rum. Arrangementer og større events, der lokker borgere og turister til. Vi ved også, at det er de handelsbyer, der skaber de oplevelser, der overlever på lang sigt, for Lene Bach Jørler.

Fredericia Sommerrock har tidligere været fyldt med gæster, når store kunstnere gæster byen, og ofte er det med navne på programmet, som måske ikke var helt slået igennem, da de blev booket. Mange husker nok, da Gulddrengen og før det, da Rasmus Seebach fyldte rådhuspladsen.

– Det er klart, at nogle gange rammer man nogle guldåre i musikken, men det handler også om at have næse for og vide, hvad der rør sig, og med Rasmus Seebach var det til en pris fra før, han slog igennem. Jeg ved, at EventC har været gode til at holde snuden i sporet, og se på, hvad der rør sig, og derfor er det også stort, at vi kan præsentere så stærkt et program.

Netop samarbejdet peger Lene Bach Jørler på som en vigtig del af opskriften.

– Vi kan ikke lave Sommerrock selv. Hovedscenen er udliciteret til EventC, fordi overliggeren skulle være 100 procent sikkert. Når man går fra fire skraldespande til 15.000 mennesker i byen, så har man brug for dygtige samarbejdspartnere. På den konto er jeg tryg. Jeg har sørget for de mere praktiske aspekter, siger Lene Bach Jørler, der sammen med Fredericia Shopping og samarbejdspartnere har været igen siden årsskiftet og endnu før har booket kunsterne.

Hun forventer da også, at mange vil kvittere med at besøge Fredericia midtby på fredag mellem 10.00 og 22.00.

– Vi forventer mange mennesker i byen på Fredericia. Fra 10-22.00 vil vi nok runde mellem 15.000-22.000 mennesker. Nogle skal se Dodo & Dodos, nogle Tobias Raim, – andre Midt om Natten. Der sker noget i hele byen, og der er massevis af musik gennem dagen. I Danmarksgade har vi fra 16-20.00 lavet en kidszone, hvor vi prøver at se, at hvis man kommer som børnefamilie, så er der noget for dem, oplyser Lene og slutter:

– Det er fedt, at ni forskellige arrangementer løber af stablen fredag-søndag. Vi har alt fra sommerrock, musical, pigefodboldstævne, hytteby, krydstogtanløb og meget mere. Det er bare med at komme til Fredericia og bruge byen.