En firdobling af sommerhuspriserne de sidste tredive år skyldes udover almindelig prisudvikling også, at sommerhuset har fået en anden funktion og betydning end tidligere, viser analyse.

I 1992 var kvadratmeterprisen på et sommerhus 4.441 kr., mens det i året, hvor Danmark spiller EM i fodbold på hjemmebane, handles til 17.784 kr. pr. kvadratmeter. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet over Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.

-Som udgangspunkt er det en god investering at købe bolig med en tidshorisont på 30 år, selvom de færreste har den slags perspektiver, men lige med sommerhuse har mange det med at blive i familien, fordi de bliver et centralt samlingspunkt for flere generationer, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Ifølge ham vidner prisudviklingen om, at sommerhuset som bolig har fået en gevaldig revival.

-For en generation siden brugte vi primært sommerhuset til at holde vores tre ugers sommerferie i, i dag ser vi i højere grad sommerhuset som familiens sekundære bolig, der bruges hele året som et retreat fra hverdagen. Og under corona har mange endda brugt sommerhuset som hjemmearbejdsplads for at skabe afveksling, siger Thomas Hovgaard.

Det er ikke kun den almindelige prisudvikling, der har sendt prisen på sommerhuse op til det aktuelle niveau.

-I kraft af urbaniseringen, hvor mange har slået sig ned i de større byer, har vi også set et større behov for netop at have et fristed væk fra storbyens larm, og især det seneste år har der været sat turbo på salget og prisudviklingen på sommerhuse, siger Thomas Hovgaard.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer