Ifølge Børsen og JV har Politiet netop anholdt og sigtet flere personer, bl.a. ejeren af Scanleasing i Kolding for grov unddragelse af moms, registreringsafgifter, bedrageri og snyd med covidpakker.

Det får nu SF’s retsordfører til at kræve en licensordning for leasingselskaber.

– Som forholdene er nu, er det for let at lave et leasingselskab og bruge det til kriminalitet. Det give lommesmerter for både stat og borgere, når firmaerne lænser deres konti. Jeg mener, at vi skal indføre en licensordning for leasingselskaber med kontrol af Finanstilsynet., fordi vi skal sikre, at der styr på deres metoder, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen.

– Vi har tidligere set, at bander laver leasingselskaber og bruger dem til at give sig selv adgang til biler, der ikke kunne konfiskeres. Der er simpelthen for lidt kontrol med oprettelsen af selskaber. En licensordning betyder, at man ikke kan lave et selskab uden at man har været forbi til et tjek hos Finanstilsynet først.

Der er tidligere indført et licenskrav for såkaldte ”forbrugslånevirksomheder” (tidligere kaldet finansieringsselskaber) netop med det formål på forhånd at sikre, at de har det korrekte set up til at foretage kreditværdighedsvurdering ved indgåelse af låneaftaler.