SARC er dette års vinder af den regionale talentudviklingskonkurrence, Quasar, efter en tæt finalekamp onsdag eftermiddag på Tribune Scenen på Jelling Musikfestival. Igennem 8 runder har 16 bands deltaget i Quasar 2022, hvor finalen med fire finalebands løb af stablen på Jelling Musikfestival. Bag dark-electronica navnet SARC står musikproducer, sangskriver, og artist, Johanne Thorup, der til daglig læser lyddesign på Sonic College i Haderslev.

– Jeg har det vanvittigt lige nu. Det er noget, jeg har håbet på, men ikke har turdet tro på, lyder det fra Johanne efter sejren. Om begrundelsen for, hvorfor valget faldt på SARC siger dommer, DirchDybbøl:


– SARC, Johanne er jo bare en fantastisk producer, hun laver noget fedt musik, hun er til stede på scenen og hun laver noget anderledes. Hun har bare så meget power som både producer og artist på scenen på en og samme tid. Det er sjældent, man ser det. Det er meget velfortjent” Johanne siger om forløbet: “Der har været rigtig god energi undervejs, hvor vi har fået opdyrket nogle gode relationer til de andre deltagere og fået nogle gode redskaber og samtaler gennem coachingforløbet, som vi har været tilknyttet.


Hvad er Quasar?


Quasar er et årligt tilbagevendende talentprogram, som har til mål at løfte unge, upcoming talenter videre og skabe karrieremuligheder. I år er fire bands blevet udvalgt af regionale spillesteder og professionelle musikere- og branchefolk til at deltage i Quasar-finalen på Tribune Scenen på Jelling Musikfestival. Hvert band får 20 minutter til at overbevise dommepanelet om, at det er lige netop dem, der fortjener at løbe med sejren.


Hvad følger nu?


Med sejren følger en turné rundt på spillesteder og festivaler i hele landet. Herunder deltagelse i LiveCamp på Smukfest. LiveCamp er en scene på Smukfest, som er placeret på KærligHeden (campingområdet). Herfra spiller vinderne fra nogle af Danmarks største musikkonkurrencer som Tak Rock, Karrierekanonen og altså også Quasar. Sidste års vindere af Quasar, KALASET åbnede dette års Jelling Musikfestivals Store Scene med et brag. Bandet deltog i Quasar 2020, hvor de ikke gik videre, men til gengæld blev tilbudt et mentorforløb, som gjorde, at de kom med i konkurrencen i 2021 og altså endte med sejren.


Dommerpanelet i 2022 består af:


– Mikkel Xavier (Smukfest)
– Karen Vincent (Warner Music)
– Peter Møller (Nibe Festival)
– Nanna Renée Vestergaard (No3)
– Patrick Christensen (Sony)
– Esben Svane (Sangskriver, Producer)
– Dirch Dybbøl (InEar)
– Nicki Refstrup (Celebration Records)
– Bjarne Rask (Bygningen, Vejle)
– Hans Henrik Stephansen (Sanger, Sangskriver)
– Lars Poul Christensen (Musiker, tidl. booker)
– Tage Jørgensen (Konferencier, Jelling Musikfestival)