Årets første studenter er i dag sprunget ud på IBC Fredericia Middelfart. Umiddelbart efter kl. 9.30 kunne HHX-eleverne Emma Brems Alexandersen og Morten Budtz Berthelsen fra linjen Økonomi og Matematik sætte deres huer på hovedet og skåle velfortjent med deres familier.

Traditionen tro er det de allerførste nyudsprungne ​studenter der sammen med rektor Kaj Habekost sørger for at lade Dannebrog gå til tops på IBC på netop den dag, hvor de første studenter afslutter deres eksamen.

Emmas og Mortens sidste fag var henholdsvis spansk og tysk. Nu står den på fest og sommerferie, hvorefter Morten Budtz Berthelsen til september starter som økonomielev hos shippingvirksomheden Unitankers i Middelfart.

Emma Brems Alexandersen vil også gerne fortsætte som økonomielev i en virksomhed. Der er dog ikke lavet en aftale om en elevplads endnu, så det kan meget vel betyde et sabbatår i første omgang. Lige nu glæder Emma sig over, at eksamen er slut, og at hun fik en god slutkarakter i spansk. Med udgangspunkt i en tekst om unge menneskers levevilkår i Spanien, som hun havde 24 timer til at forberede sig på, kunne hun perspektivere til helt aktuelle politiske emner omkring den økonomisk krise i Spanien.

Den 27. juni kl. 10 er der dimission for årets IBC-studenter i Fredericia.

(Foto: IBC Fredericia Middelfart )