Fredericia KFUMs nye formand glæder til at møde klubbens trænere, ledere, frivillige og spillere. Han ser det som en ære at blive formand.

Han var egentlig ikke “fummer” – men det blev han, da han blev inviteret ind som frivillig. Siden er klubben blevet en stor del af hans liv.

– Jeg har siddet i bestyrelsen i seks år, de sidste tre år som kasserer. Jeg tænkte så, at det ville være naturligt og spændende at prøve, hvis andre kunne se mig som kandidat, fortæller Martin Erdmann om sin nye post.

Efter seks års bestyrelsesarbejde og mange klubtimer er det ham, der tegner klubben.

– Jeg er faktisk ikke oprindelig KFUM’er. Jeg har spillet i Bredstrup Pjedsted, så min indgangsvinkel til KFUM er faktisk på fodboldbanen, hvor det altid var svært at møde KFUM. Vi tabte altid, siger Erdmann og tilføjer:

– Men en dag blev jeg spurgt af en træner på min bonussøn Lucas’ hold, om jeg ikke kunne tænke mig at hjælpe til i KFUM, og på den måde tog KFUM egentlig grebet om mig, hvilket i dag jo har ført til, at jeg sidder i bestyrelsen, og nu står her som formand.

Han har ikke planer om at lave en masse ting om. Han vil derimod ud at mødes med klubbens medlemmer.

– Vi vil ikke lave det helt store om, men der vil nok blive justeret på nogle ting hen ad vejen. Nu skal jeg lige lande i det, og se, hvad det er der rør sig lidt mere end bare at være kasserer. Jeg har jo snakket med både David (David Gulløv, tidligere formand red.) og Ejvind (Ejvind Hansen red.), der begge ved, hvad der ligesom rør sig herude. Jeg har selv en vision om at komme ud, og få talt med rigtig mange mennesker i klubben, både trænere, frivillige, ledere og spillere, og ligesom derfra føle, hvad sker der inde på banerne. Det kan nemlig godt være, at man sidder inde i bestyrelseslokalet og tænker en masse gode ting, men det her med at komme ud at mærke, hvad der sker, det bliver jo helt vildt fedt, fortæller Martin Erdmann.

Den nye formand vil ud og fortælle om KFUM

– Generelt ved jeg meget om, hvad der sker og rør sig i klubben. Jeg vil gerne bidrage til at fortælle mere om KFUM. Klubben er også moderklub til FC Fredericia, og hvad jeg kan bidrage med på det punkt, må tiden jo vise, siger formanden, der også fortæller, at stævner fortsat skal være en del af succesen:

– Stævner og cups er helt klart noget, som vi vil fortsætte med. Vi kan faktisk ikke trække flere hold ind, for eksempel nu her til vores novemberstævne, der er der hold, der står på venteliste for at deltage, så vi kører faktisk på makskapacitet lige nu, og derfor vil vi heller ikke udvide mere, da vi foretrækker kvalitet frem for kvantitet.

Martin Erdmann håber også, at man kan udvikle et stærkt socialt miljø i klubben igen efter træningerne.

– Vi kunne rigtig godt tænke os at få flere til at blive efter træning, og jeg tror desværre ikke kun vi dealer med det i KFUM, det tror jeg de fleste klubber gør. Her handler det om at forældrene kommer, og henter deres børn og man skal skynde sig hjem i en travl hverdagx. Men vi har et klart ønske om, at man bliver her efter træning og kamp, og at de unge også bliver i klubben, og derfor har vi også fået sat to playstations op, netop for, at vi måske kan trække lidt i de unge til at blive, siger Erdmann og uddyber:

– Jeg tror desværre, det er svært, og klubben kan ikke gøre det alene. Vi skal ud og have fat i forældrene og trænerne, og fortælle det her med, at man kan mødes sammen og klæde om sammen. Jeg kender selv problematikken, hvad angår min egen søn, hvor vi forældre skal skynde os hjem og spise med resten af familien. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve at være med til at skabe en ny klubånd sammen med bestyrelsen, og arbejde på, om man eventuelt kan gøre noget ekstra, så man også får noget andet med, end bare det at spille fodbold.

Der er allerede mange hold, der arbejder med det sociale aspekt i klubben.

– Vi har mange hold, der faktisk prioriterer fællesspisninger, hvilket jeg håber, at vi kan dyrke meget mere ovenpå alt coronaen, for det skaber også et sammenhold. Lige i forhold til coronaen, så har vores medlemmer bakket rigtig godt op om KFUM, både ved, at der er blevet betalt kontingent, og folk har ikke meldt deres børn ud, mens vi faktisk ikke har gjort noget specielt, for at holde dem til, så er det jo dejligt at flere endda kommer til, fortæller Erdmann. I dag er der over 500 medlemmer i klubben.

– Lige nu er vi faktisk over 500 medlemmer, og i øjeblikket mærker vi en stor tilgang til fodbolden. Vi får mange nye spillere ind, og det er jo en cadeau til alle vores trænere, som gør det hamrende godt derude. Det er dem, der skaber flere spillere. Udover de dygtige trænere, har vi også nogle gode faciliteter. Det spiller også ind, siger Erdmann.

Blandt de mange faciliteter er også E-sport, hvor klubben har et FIFA-hold.

– Vi har vores eget FIFA-hold herinde, som vi håber på vil blomstre endnu mere. Vi vil stadig deltage i FIFA-turneringer i DBU-regi i alle de årgange, som vi overhovedet kan komme til. Projektet med FIFA går den rigtige vej, vi har været ramt af corona, der har gjort det lidt svært, så selvom det går lidt langsommere, så er det noget, vi tror på bliver godt, siger formanden og fortsætter:

– Nu er FIFA 23 jo lige kommet, det glæder vi os også meget, da de som også spiller den ‘rigtige’ fodbold, hvis man kan sige sådan, de har faktisk også været inde og spille. Det er fedt. Jeg startede selv med at spille fodbold, da jeg var seks år ude i Bredstrup Pjedsted. Jeg spillede frem til, at jeg var senior i Serie 6, så jeg har jo heller ikke været noget stort talent, men her var der bare de gode 3. halvlege, som trak lidt til sidst. Jeg er lige fyldt 40 år, og har selv en søn på fem år, der spiller i KFUM. 

Flere frivillige

I mange klubber arbejder man på at skaffe flere frivillige, og det er også et tema i Fredericia KFUM.

– I øjeblikket er det svært at finde frivillige. Derfor kræver det, at vi skaber noget godt for de børn, unge og frivillige, der er herude. De her frivillige kunne vi godt bruge flere af, ikke alene trænere, men også nogle, der bare er interesseret i at hjælpe til herude, hvilket vi også vil arbejde på, hvordan vi ligesom kommer ud, og får fat i de her frivillige, slutter formand Martin Erdmann.