Inger Nielsen
Brovadvej 46
7000 Fredericia.

Først tillykke til uddannelsesudvalget med ungeenheden. Det bliver sikkert spændende for byens unge, med den opmærksomhed.

Jeg kan læse nogle statements, om alt det I som udvalg vil gøre for de unge. I husker nok ikke, at jeg havde et læserbrev, omkring at min nevø manglede en læreplads, det gør han for øvrigt endnu, men som jeg læser jeres fine statement, står der ikke noget om unge på erhvervsuddannelse og slet ikke noget om, hvad I vil gøre for at skaffe de elever, der mangler en læreplads.

De går fortsat i skolepraktik eller kommende generationer for den sags skyld – som mangler en læreplads. I roser jer ellers af at nå målene for unge, der tager en erhvervsuddannelse, men det gælder jo kun skoleopholdet, hvad med resten?  Det er da også flot, men til en uddannelse hører også en læreplads. Den skaffer de fleste unge også selv eller de får hjælp af netværket. Andre igen er så heldige, at deres fagforening i samarbejde med skolerne hjælper til, men ikke alle er så heldige. Netop den gruppe har brug for hjælp fra uddannelsesudvalget.

Der er fortsat otte elever, der mangler en elektrikerplads, samt de elever der måtte se deres drømmeuddannelse forsvinder, fordi der ikke var mestre nok inden for træfaget. De venter også.

Måske skulle l tilføje et par statement mere

  • Alle unge sikres en læreplads efter endt skoleophold
  • Kommunen vil aktivt arbejde for det

Dette kan i blandt andet gøre ved, at:

  • De håndværkere kommunen bruger skal tage lærlinge
  • Målrette kampagner
  • At sætte medarbejdere i sving på jobcenteret med at skaffe lærlingepladser (der må jo være nogen der er blevet ledige, eftersom beskæftigelsen er steget)

Hvis kommunen gør en aktiv og helhjertet for de unge, der mangler en læreplads, så føler jeg mig overbevist om, at de unge bliver en del af civilsamfundet.

Ellers må forældrene tænke sig godt om, når de i fremtiden skal rådgive deres børn

Kilde: Pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Fakta: Mission for ungeenheden

– Flere unge kommer med i meningsfulde fællesskaber som et af skridtene på vejen mod uddannelse og job.

– Alle unge oplever, at der er let og tryg adgang til kommunen.

– De unge hjælpes i netop de aspekter af deres liv, hvor de har brug for det, og de inddrages aktivt via tværgående og sammenhængende indsatser.

– De unge oplever at blive mødt med et positivt helhedssyn i mødet med kommunen, hvor det er naturligt at medtænke netværk og civilsamfund