23-årig Julie Brændegaard Gundertofte Nielsen fra Middelfart blev i sidste uge hædret på Børsen i København for sin fagprøve.

Julie Brændegaard Gundertofte Nielsen er stolt og glad, selvom hun betegner de sidste uger som vilde. Det hele startede med, at Julies lærer fra IBC Innovationsfabrikken indstillede hende til en fagprøvepris, og sidenhen tog det fart. Julie arbejder til dagligt for Uhrenholt A/S i Middelfart, hvor hun også har været elev.

– Jeg er selvfølgelig mega glad og stolt over at vinde Fagprøveprisen i år – især foran så mange andre dygtige elever. Uhrenholt A/S, hvor jeg har været elev, har givet mig nogle rigtig gode muligheder for at undersøge det, jeg gerne ville i min fagprøve, fortæller Julie.

Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat kårer hvert år de tre bedste fagprøver inden for henholdsvis Handelsuddannelsen og Detailhandelsuddannelsen, og her var der til sidst 10 nomineringer, der kunne vinde. 3. pladsen gik til Julie fra Middelfart.

Fagprøveprisen og Danish Retail Award 2022 på Børsen. Foto: Carsten Lundager

– Det var da mega fedt! Det startede faktisk med, at jeg havde et møde med en sælger, og vi kom til at tale om Malaysia, hvor vi har et marked for mejeri. Jeg synes, at det var interessant at dykke ned i en række problemstillinger omkring plantebaserede produkter. Jeg havde en nysgerrighed og undren over, at man ville udvikle og sælge noget på et marked, hvor man allerede havde et salg. Kort sagt var man konkurrent med sig selv. Min lærer fandt det interessant, og så byggede jeg videre på opgaven, der endte med en nominering, siger Julie.

Havnede hos Uhrenholt ved et tilfælde

Det stod ikke skrevet i Julies karriereplan, at hun skulle havne hos Uhrenholt efter endt handelsskoletid. Hun var au pair i USA, da coronakrisen for alvor satte ind, og havde massevis af samtaler med “dem derhjemme” om, hvad hun skulle læse på universitet, når hun kom hjem til Danmark, og da moderen tippede hende om, at Uhrenholt søgte en elev, var det ikke førsteprioritet for hende.

Fagprøveprisen og Danish Retail Award 2022 på Børsen. Foto: Carsten Lundager

– Jeg tænkte først – nej tak, jeg skal på universitet, men jeg kom undervejs til at genoverveje, det kunne jo være noget. Jeg søgte stillingen og blev valgt. Det var faktisk stort, og jeg kom til at arbejde hos en meget spændende virksomhed, iøvrigt i et område, hvor jeg er vokset op i Middelfart, så jeg kendte omgivelserne ganske godt, siger Julie og fortsætter:

– Jeg opdagede også noget andet spændende ved elevperspektivet; koblingen mellem teori og praksis. Hos Uhrenholt kunne jeg næsten omgående koble de to aspekter, hvor jeg i min tid på handelsskolen meste lærte teorierne uden at bruge dem bagefter. Hos Uhrenholt gav alt mening, så når vi arbejdede med indkøbsaspekter på innovationsfabrikken, så kunne jeg bruge det med det samme hos Uhrenholt, på den måde hænger det virkelig sammen.

Julie fik samtidig et fast job.

– Jeg var da glad for at få jobbet – et fast job, hvor man lærer en masse. Det kunne ikke blive bedre, og jeg kunne lide det. At det så endte med en nominering i forbindelse med min fagprøve og en tur til Børsen i København, er da et stort cadeau. Pludselig bliver jeg ringet op af journalister og fagfolk, der har interesse i at vide mere om mig og projektet. Det er da intet mindre end fantastisk, siger Julie.

Fakta

Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat kårer hvert år de tre bedste fagprøver inden for henholdsvis Handelsuddannelsen og Detailhandelsuddannelsen. Med tredjepladsen følger et legat på 15.000 kroner. Dette års tema tager afsæt i bæredygtighed i bred forstand, herunder bæredygtige sociale- og miljømæssige tiltag og udviklingstendenser.