Kolding Kommune fraråder badning ved Agtrup Vig Strand ud til Kolding Fjord, efter der i badevandet er fundet for mange E. colibakterier.

Kommunen foretager løbende analyser af badevandet i sommerhalvåret, og ved den seneste analyse er der konstateret for høje værdier af E. colibakterier ved Agtrup Vig Strand. Efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed frarådes badning ved stranden.

E. colibakterier er tarmbakterier, som normalt findes i spildevand fra mennesker eller dyr. Hvis du under badning kommer til at sluge vand med for mange E. colibakterier, kan du få kvalme, mavepine og diarré.

Det er uklart, hvad der er skyld i forureningen ved Agtrup Vig Strand. Kommunen forsøger at opspore kilden, og samtidig er der taget omprøver af badevandet. BlueKolding har ingen spildevandsledninger eller overløb i området.

Når det igen er sikkert at bade ved Agtrup Vig Strand, giver kommunen besked via kolding.dk og kommunens facebook.

Læs mere om badevandskvalitet i vores tema på kolding.dk. På OplevKolding kan du se alle kommunens større badestrande, mens du i app’en Badevand kan se, om de større strande har rødt eller grønt flag.