Berlingske har fået aktindsigt i interne dokumenter, der viser en reel betænkelighed efter vaccinestop. Notatet er udarbejdet af Lægemiddelstyrelsen med input fra Sundhedsstyrelsen.

Mens Sundhedsstyrelsen udadtil har fortalt nøgternt om de få, men alvorlige indberetninger fra AstraZeneca-vaccinerede, så kan man i interne notater aflæse en alvorlig bekymring, skriver Berlingske blandt andet.

– Men internt i de to styrelser kaldes situationen for »yderst bekymrende efter tre-fire indberetninger om mulige, alvorlige bivirkninger. Det viser et hidtil ukendt notat, som Berlingske har fået aktindsigt i, skriver Berlingske.

Ser man tilbage på de seneste ugers udmeldinger har begge styrrelser offentligt kaldt AstaZenecas covid-19-vaccine for sikker og effektiv ud fra et lægemiddelfagligt perspektiv, og samtidig er flere lande i Europa begyndt at vaccinere med vaccinen igen.

– Man kan ikke tåle, at nogen under 50 år dør af vacciner, for det er ikke dem, der dør af covid-19. Der har kun været meget få tilfælde af folk, der er døde med covid-19, og som var under 50 år, siger Enhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søgaard fra eksempelvis til Berlingske. Hun slår dog fast, at man ikke kan sige noget sikkert endnu, idet vaccinen stadig undersøges.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer