Sybank Fonden støtter ti foreninger i Kolding og omegn med 10×10.000 kroner.

–  Vi er meget glade for at uddele denne håndsrækning til vores områdes foreninger efter en svær coronatid med nedlukninger og begrænsninger, siger Dennis Vibjerg, områdedirektør, Sydbank Kolding.

Ti foreninger modtager hver 10.000 kroner fra Sydbank Fonden, og pengene skal bruges til vidt forskellige formål. Vamdrup Idræts-og Fritidscenter vil for eksempel købe en grill og en pavilion, TSIF Fodbold køber et Stadion-ur, mens Kolding Svømmeklub køber et surfbrædt og redningsudstyr.

Øvrige modtagere af Sydbank Fondens donation på 10.000 kroner er Kolding Badmintonklub, Vamdrup e-sport, Kolding KFUM Atletik, Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub, Basketballklubben Vejen 81, Vejen Danseforening og Tobbers Ønskebrønd. Pengene overrækkes ved en uformel reception den 10. august i Sydbank i Kolding.

Forsinket jubilæum

Sidste år fyldte Sydbank 50 år, men corona satte en stopper for de mange planlagte fejringer rundt om i hele landet. Derfor er Sydbank Fonden og Sydbank i år gået sammen om at markere jubilæet med en pulje på i alt 1,3 millioner kroner til hver af bankens 13 områder, og det er altså de penge som nu uddeles. Modtagerne af donationerne er valgt af lokale komiteer, som i Koldingområdet består af områdedirektør Dennis Vibjerg og lokalrådsmedlemmerne Morten Høilund og Pernille Skov-Poulsen. Morten Høilund er tidligere direktør hos DSV Prime Cargo A/S og Pernille Skov-Poulsen er direktør hos Murerfirmaet Axel Poulsen A/S i Vejen.

-Vi har fået mange ansøgninger og har forsøgt at donere så bredt og fornuftigt som muligt. De foreninger vi har valgt, spiller alle en rolle for forskellige aldersgrupper og interessefælleskaber i vores område. De penge vi giver nu, kommer godt igen i form af et styrket idræts-og kulturliv, siger Dennis Vibjerg.